Wereldgerechten: Beef Teriyaki

Wereldgerechten: Beef Teriyaki

Mijn volgende recept in de reeks zelfgemaakte Wereldgerechten van Knorr: de Beef Teriyaki. Ook deze maak ik weer net ietsjes anders. Zo gebruikt Knorr twee verschillende zakjes. Een zakje voor de marinade en een zakje voor de saus. Mijn saus heeft echter zoveel smaak, dat een marinade niet nodig is.

Roer de saus dus wel goed door de beefreepjes en de groenten, anders kan het een beetje flauw zijn. Maar met de saus er goed doorheen is het perfect! Ik heb de originele Beef Teriyaki van Knorr nooit geproefd, dus ik weet niet zeker of de smaak goed overeenkomt. Maar deze Beef Teriyaki is hartstikke lekker en smaakvol, dus ik ben er sowieso van overtuigd dat mijn versie lekker is.

Laat de Beef Teriyaki van Knorr dus lekker staan en probeer mijn versie eens uit. Vind je dat ie niet goed genoeg overeenkomt met die van Knorr? Laat het me dan weten in de comments, dan kan ik mijn recept nog beter maken.

Koken hoeft niet moeilijk te zijn, en je hoeft het al helemaal niet uit pakjes en zakjes te doen. Zet het lekker zelf vers op tafel. Wedden dat je het dan meer waardeert.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wereldgerecht: Beef Teriyaki
Wereldgerecht: Beef Teriyaki
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Japan
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 350 gram pandan rijst
  • 400 gram biefstuk of kogelbiefstuk
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie
  • stukje gember geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 8 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el honing
  • 1,5 el mirin
  • 1 tl citroensap
  • 3 tl maizena
  • 50 ml water
  • 250 gram sugarsnaps
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 lente uitjes
  • sesamzaad
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Japan
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 350 gram pandan rijst
  • 400 gram biefstuk of kogelbiefstuk
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie
  • stukje gember geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 8 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el honing
  • 1,5 el mirin
  • 1 tl citroensap
  • 3 tl maizena
  • 50 ml water
  • 250 gram sugarsnaps
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 lente uitjes
  • sesamzaad
Wereldgerecht: Beef Teriyaki
Instructies
  1. Kook de pandan rijst volgens de verpakking gaar in een pan met ruim gezouten water. Dep ondertussen de biefstuk droog en snijd deze in reepjes. Kruid flink met peper en zout. Snijd de lente ui in brede ringen en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
  2. Maak nu de teriyaki saus door de geraspte gember en geperste knoflook in een klein scheutje zonnebloemolie (in een steelpannetje) te bakken. Bak dit ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de sojasaus, sesamolie, mirin, bruine basterdsuiker, honing en het citroensap toe. Breng het op laag vuur aan de kook. Meng in een kommetje de maizena met het water en roer goed door. Voeg dit toe aan de saus in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Wil je de saus liever dunner hebben, voeg dan nog wat water toe.
  3. Verhit een klein scheutje olie in een grote wokpan en wok hier de sugarsnaps voor ongeveer 3 minuutjes in. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg nu de biefstukreepjes toe en bak deze totdat ze nét niet meer rood zijn. Roer de saus er goed doorheen, serveer met de rijst en garneer met de lente uitjes en wat sesamzaadjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *