Knorr Wereldgerechten: Kip Jambalaya

Knorr Wereldgerechten: Kip Jambalaya

Om te laten zien dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat het heel makkelijk lekker vers en zonder pakjes en zakjes kan, laat ik zien hoe je de Knorr Wereldgerechten zelf maakt.

En vanavond was de Kip Jambalaya aan de beurt! Een heerlijk smaakvol en geurig rijstgerecht uit Amerika. Niet een van de meest populaire wereldgerechten van Knorr, maar zeker een heerlijk gerecht. Hoog tijd dus, om mijn versie hiervan te delen.

Het belangrijkste verschil tussen mijn versie en die van Knorr: Ik gebruik paella rijst. Dat vind ik namelijk een mooiere en lekkerdere structuur krijgen dan gewone witte (basmati)rijst.

Door de rijst in het vocht van de ingrediënten te koken, kunnen de smaken heerlijk worden opgenomen in de rijst. Bij paella rijst vullen de korrels zich volledig met de mooie smaken van het gerecht, nog nét wat lekkerder dus, dan gewone rijst.

Daarnaast gebruik ik eigenlijk altijd kippendijenvlees in plaats van kipfilet. Een veel malser stukje vlees vind ik en daardoor veel smaakvoller. Ik hoop dat je met veel plezier mijn versie van de Kip Jambalaya van de Knorr Wereldgerechten reeks probeert. En wil je graag een ander wereldgerecht proberen? Bekijk dan eens mijn andere Knorr recepten.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wereldgerechten: Kip Jambalaya
Wereldgerechten: Kip Jambalaya
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen
  • peper
  • zout
  • 3 el paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 `verse jalapeñopepers met zaadlijsten als je van pittig houdt
  • 1 chorizoworst
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 grote vleestomaat of 2 trostomaten
  • 300 gram paella rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • verse peterselie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen
  • peper
  • zout
  • 3 el paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 `verse jalapeñopepers met zaadlijsten als je van pittig houdt
  • 1 chorizoworst
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 grote vleestomaat of 2 trostomaten
  • 300 gram paella rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • verse peterselie
Wereldgerechten: Kip Jambalaya
Instructies
  1. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper, zout en het paprikapoeder. Roer dit goed door elkaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in gaar. Maak ondertussen de uien, knoflook en de jalapeñopepers schoon en snipper deze. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  2. Snijd de chorizo in plakjes (of halve plakjes) en bak deze ook een paar minuten mee. Snijd ondertussen de rode puntpaprika's in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg vervolgens de komijn, cayennepeper en piment toe en roer goed door elkaar. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  3. Voeg de paella rijst, tomaat en de bouillon toe en kook de Jambalaya ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de rijst gaar is (dit duurt 15 tot 20 minuten). Wordt de Jambalaya te droog? Voeg dan nog wat bouillon toe. Bestrooi met verse peterselie.


2 thoughts on “Knorr Wereldgerechten: Kip Jambalaya”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *