Roze rozen madeleines

Roze rozen Madeleines

Ik vind Madeleines zo leuk om te maken! Ze zijn namelijk heel erg makkelijk om te maken en eigenlijk altijd wel lekker. En je kunt er lekker mee variëren, daar ben ik ook altijd groot fan van! Deze keer maakte ik bijvoorbeeld Madeleines met rozensmaak en ik maakte ze gezellig roze!

En je moet er van houden hoor; rozensmaak. Ik vind het heerlijk! Maar ik hoorde ook van een paar uit mijn testpanel dat ze het naar een zeepje vonden smaken :p Benieuwd van welke kant jij bent 😉 Ik vind ze in ieder geval heerlijk! En ze zien er superleuk uit, toch?

Je hebt wel echt een Madeleine bakvorm nodig om Madeleines te maken. Deze vorm krijg je er op een andere manier niet in. Maar goed, da’s ook 1 keer investeren en oneindig vaak bakken!

Geniet ervan 🙂

Roze rozen madeleines
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Roze rozen madeleines

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 24 madeleines
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • madeleine bakvorm

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el rozenwater of een paar druppels rozen extract
  • roze voedselkleurstof optioneel
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat het volume minstens in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Mix hier het rozenwater (of extract) en wat roze kleurstof doorheen totdat je een mooi roze mengsel hebt dat lekker naar rozen ruikt.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen. Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
  • Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
  • Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
  • Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.
  • Bestrooi ze met wat poedersuiker en geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.