Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Hongaarse paddenstoelensoep
Easy Monday! We starten de week met een heerlijk soepje. Lekker makkelijk, maar echt goed op smaak. Ik deelde deze Hongaarse champignonsoep nog niet zo heel lang geleden en kreeg er zoveel goede reacties op! Deze wil je gewoon proberen 🙂 Heerlijk romig, maar ook een beetje rokerig en spicy door het Hongaarse paprikapoeder. Lekker afgemaakt met dille en crème fraîche en extra lekker met verse rustieke broodjes om er in te dopen!
Dinsdag: Pasta marinara met mosselen
Vandaag een heerlijke pasta! Ziet er lekker Zomers uit, maar eigenlijk is het geen heel erg Zomers gerecht. Mosselen zijn namelijk juist in de koudere maanden het lekkerst. Zet dus gauw deze heerlijke pasta met mosselen op je weekmenu! De basis van de pastasaus is een heerlijke smaakvolle tomatensaus en eigenlijk kun je daar alle soorten zeevruchten en vis bij serveren die je lekker vindt. Varieer dus vooral 🙂
Woensdag: Surinaamse bami (vega)
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke Surinaamse bami en vandaag eten we even geen vlees. Maar dat mis je helemaal niet in deze vegetarische Surinaamse bami. Hij is namelijk heerlijk op smaak! Ik serveer er graag gezouten bananenchips bij, gewoon omdat ik dat lekker vind. En natuurlijk een gebakken eitje! Want dat maakt eigenlijk elke bami of nasi wel af 🙂
Donderdag: Ketjap kip uit de oven
En van Suriname gaan we door naar Indonesië! Met deze heerlijke zelfgemaakte kippies uit de oven. Heerlijk met gewoon een simpele komkommersalade erbij en wat witte rijst! Je marineert de kip even kort en laat de oven de rest van het werk doen. Wel zo makkelijk op een doordeweekse avond 🙂 Je kunt er ook lontong bij serveren, maar dan moet je dat wel al een paar uur van te voren koken, voor als je een planner bent 🙂
Vrijdag: Nacho kapsalon
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we een nieuwe variant van de kapsalon! Met deze kapsalon gaan we wat meer richting de Mexicaanse smaken met nacho’s en cajun kip(shoarma). Een leuke kruising tussen nacho’s en kapsalon: de nacho kapsalon! Is natuurlijk niets Mexicaans aan verder, maar ik vind het wel leuk om inspiratie uit de Mexicaanse keuken te halen voor deze leuke variant op de kapsalon!
Zaterdag: Koreaans stoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan dit heerlijke Koreaans stoofvlees op het menu! Comfortfood ten top 🙂 en een van mijn all-time favorieten! Dit stoofvlees zit zo ramvol smaak, dat moet je wel lekker vinden! Van umami, zout, zuur tot zoet en pittig. Gewoon alles wat je wil van goed stoofvlees, met het beste uit de Koreaanse keuken!
Zondag: Bolus muffins
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke muffins die je meer doen denken aan bolussen. De smaak van echte Zeeuwse bolussen, maar dan lekker makkelijk om te maken 🙂 Maar indruk maak je er wel mee! Heerlijke smeuïge fluffy muffins met een bolus swirl er doorheen en wat gekaramelliseerde bruine basterdsuiker bovenop. Zonder het deeg lang te hoeven rijzen zoals je voor de echte Zeeuwse bolussen moet doen.
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week weer even terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂