Tres Leches Cake

Tres leches cake

Deze heerlijke tres leches cake was de afsluiter van een Zuid-Amerikaans avondje en deze cake was echt fantastisch lekker! Ik moest even zoeken wat dan de tres leches waren en vooral waar ik de ‘evaporated milk’ kon vinden. Volgens mij kun je ook koffiemelk gebruiken, maar ik vond de evaporated (of ongezoete gecondenseerde) melk van nestlé bij de toko en dat werkte heel er goed!

Daarnaast maakte ik de tres leches cake nog af met een heerlijke zoete frosting van monchou met een beetje dulce de leche erdoorheen. En ook dat was echt mega lekker. voor mij hoort dulce de leche toch echt wel bij Zuid-Amerika, dus ik vond het wel leuk om dit ook nog een beetje in de cake te verwerken.

Een heerlijke en érg soppige cake! Maar dat hoort bij deze tres leches cake en dat is dan ook wat ‘m zo lekker maakt 🙂 Voor de looks kun je er nog wat kaneel overheen strooien, maar ik vond ‘m zo al heel erg mooi én lekker!

Smakelijk 🙂

Tres Leches Cake
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tres leches cake

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Afmaken:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige springvorm

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 150 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mspunt zout
  • 5 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml melk

Tres Leches

Frosting

  • 100 gram monchou
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram poedersuiker
  • 2 el dulce de leche of karamel bijv. van bonne maman
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een vierkant cakeblik in met boter of olie.

Cakebeslag

  • Meng de bloem met het bakpoeder en het mespunt zout en zet opzij.
  • Splits de eieren in twee grote kommen. Doe 100 gram van de suiker bij de eidooiers en mix deze mooi luchtig tot ze in volume zijn verdubbeld.
  • Mix er dan het vanille extract en de melk doorheen. Spatel vervolgens voorzichtig het bloemmengsel er doorheen, zonder de lucht eruit te slaan.
  • Mix de eiwitten met de rest van de suiker mooi luchtig en stijf. Spatel dit in delen ook voorzichtig door de rest van het beslag totdat alles nét gemengd is.
  • Doe dit over in de cakevorm en bak in zo'n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon en droog uitkomt, is je cake gaar.
  • Haal de cake uit de oven en prik gaatjes met een vork over de oppervlakte van de hele cake. Leg er een theedoek overheen en laat volledig afkoelen.

Tres leches

  • Mix de gecondenseerde melk, evaporated (ongezoete gecondenseerde) melk en de gewone melk met een garde of mixer goed door elkaar. Giet dit over de cake zodra deze volledig is afgekoeld en laat goed intrekken.

Frosting

  • Mix voor de topping de monchou, roomboter, dulce de leche, het vanille extract en poedersuiker tot een mooi glad en luchtig mengsel.
  • Verdeel de frosting voorzichtig over de cake. Bewaar de cake gekoeld en goed afgedekt en laat voor het beste resultaat een nachtje goed intrekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.