Mousse met quarenta y tres

Mousse met quarenta y tres

Ik heb inmiddels alle drie de soorten cuarenta y tres in huis 🙂 En daar kun je heerlijke dingen mee! Naast lekker opdrinken natuurlijk 😉 Je kunt er bijvoorbeeld deze superluchtige mousse mee maken! Hier gebruikte ik de gewone cuarenta y tres voor, maar het zal vast ook lekker zijn met een van de andere varianten. Of maak er bijvoorbeeld een lekkere panna cotta mee.

Ik vind een mousse vaak wel lastig. Als je er namelijk vloeistof in gebruikt, heb je de kans dat deze niet helemaal opstijft en er een laagje vloeistof onderin je glaasje komt en dat is zonde. Gelukkig is het met deze mousse wel goed gelukt! Door een kleine hoeveelheid gelatine te gebruiken, voorkom je namelijk dat de mousse vochtig wordt doordat de vloeistof naar beneden zakt. Laat de gelatine dan ook zeker niet weg!

Ga jij deze heerlijke cuarenta y tres mousse maken? Laat het me dan vooral weten 🙂 Tag me op Instagram of Facebook, vind ik leuk! En ben je blij met het recept? Laat dan vooral een stem met je waardering achter.

Smakelijk!

Mousse met cuarenta y tres
Pin recept Delen op Facebook
4.84 van 6 stemmen

Mousse met cuarenta y tres (licor 43)

Voorbereiding 30 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 blaadjes gelatine à 2 gram per stuk
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml cuarenta y tres (licor 43)
  • amaretti koekjes

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Zet 6 kleine dessertglaasjes in de koelkast om ervoor te zorgen dat ze goed koud zijn als je de mousse er in doet.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in een ruime kom en de eidooiers in een andere grote kom. Mix de eidooiers met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker mooi bleek en luchtig. Het mengsel is goed als het volume verdriedubbeld is en je een heel lichte crème hebt.
  • Mix vervolgens de eiwitten ook stijf in een andere kom (met de mixer). Mix ook de slagroom in een aparte kom stijf.
  • Verwarm nu de cuarenta y tres in een steelpannetje (let op! deze mag NIET koken!). Als de likeur warm is, kun je er de gelatineblaadjes in oplossen. Knijp hier eerst goed het koude water uit en roer ze vervolgens met de garde door de cuarenta y tres.
  • Roer de cuarenta y tres nu met de garde door de eidooiers. Mix tot een mooi egaal mengsel. Roer hier heel erg voorzichtig de eiwitten en de slagroom door met de garde of spatel het door de eidooiers. Ga door totdat je een mooi luchtig en egaal mengsel hebt.
  • Verdeel dit over de koude dessertglaasjes, dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  • Verkruimel er voor het serveren wat amaretti koekjes overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.