Het stond al een lange tijd om mijn lijstje! Zelf lekkere smeuïge hummus maken. De vorige keer dat ik een poging tot hummus deed, sneuvelde mijn keukenmachine helaas.. De messen konden de stevige kikkererwten denk ik niet aan, of ik had er gewoon niet genoeg natte ingrediënten bijgedaan. Deze keer overleefde mijn keukenmachine het gelukkig wel en kon ik deze heerlijke smeuïge hummus maken!
Het voordeel van zelfgemaakte hummus, is dat je zelf de smaken kunt bepalen. Zo vind ik tahini bijvoorbeeld heel erg lekker en hoort er wat mij betreft ook lekker veel knoflook in een hummus. Deze hummus is dan ook lekker knoflookig en heerlijk smeuïg en sesamig door de tahini. En ook weer fris door het citroensap.
Ik maakte hier zelf flatbread bij en serveerde het als bijgerecht bij een broodje falafel.Maar dit gaat natuurlijk ook perfect als borrelhapje of als voorgerecht 🙂 Zoveel mogelijkheden! Bestrooi je hummus achteraf nog met een klein beetje cayenne of paprikapoeder en giet er wat olie overheen. Ziet er leuk uit en is ook nog eens lekker!
Smakelijk 🙂
Hummus maken met dit simpele hummus recept
Extra benodigdheden
- foodprocessor of blender
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 – 3 el ijswater
- 2 el argan olie
- 60 gram tahini
- 1 tl komijn
- 1 blik kikkererwten à 240 gram
- peper en zout
Instructies
- Maak de knoflook schoon en giet de kikkererwten af. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en maal fijn tot een mooi glad mengsel. Voeg eventueel wat extra ijskoud water toe als de hummus nog wat aan de dikke kant is. Ik vind een wat zachtere en smeuïgere (en dus vloeibaardere) hummus namelijk erg lekker! Breng op smaak met peper en zout.