Aardbeien muffins met witte chocolade

Aardbeien muffins met witte chocolade

Yes! De aardbeien zijn in het seizoen! En met die heerlijke zoete rode aardbeien kun je heel erg veel! Bijvoorbeeld deze superfluffy XL muffins bakken. Met verse aardbeien en stukjes witte chocolade! Echt een geweldige combinatie en zó lekker. En ook niet onbelangrijk: supermakkelijk om te maken. Het beslag heb je in een kwartiertje ongeveer klaar. Dan nog een half uurtje in de oven, en je hebt heerlijke zelfgebakken muffins.

Een stuk lekkerder dan van de bakker en vooral ook een stuk goedkoper 😉 Bak ze bijvoorbeeld als je visite krijgt, omdat je er zelf zin in hebt of gewoon omdat je zin hebt om iets lekkers te bakken. Ik probeer zelf zeker een keer in de week te bakken en verblijd vervolgens mijn man, vrienden en collega’s met verschillende heerlijkheden. Ik vind het weggeven van baksels denk ik nog wel leuker dan ze zelf opeten. Het doet gewoon heel goed om mensen van je eten te zien genieten 🙂

En genieten dat ga je zeker doen met deze aardbeien muffins! Ze zijn namelijk heerlijk fluffy, smeuïg en zoet van de aardbeien en witte chocolade. Klinkt goed toch? 🙂

Smakelijk!

Aardbeien muffins met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
4.20 van 5 stemmen

Aardbeien muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker (of gewone vanillesuiker)
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram verse aardbeien
  • 200 gram witte chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de witte basterdsuiker en de vanillesuiker doorheen.
  • Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Hak de witte chocolade grof en snijd de aardbeien in stukjes.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg.
  • Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de aardbeien en gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen. Lekker met wat vers opgeklopte slagroom.

3 reacties

  1. Hi Evie! Toffe recepten! Vraagje, wat is de doorsnede per muffin valje van het grote blik en het kleine blik? Ik heb een bakblik voor cupcakes waar 6 in passen maar dus geen idee of dit een kleine of grote is. En wat voor muffin papier gebruik je? Alvast bedankt!

4.20 from 5 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.