Blueberry muffins zijn by far de meest klassieke soort muffin die je gaat tegenkomen. Maar zeker ook één van de lekkerste muffins die er zijn! Blauwe bessen passen gewoon heel erg goed in een muffin! En toch wilde ik de traditionele blueberry muffin een beetje pimpen.. Dus roerde ik wat stukjes witte chocolade door het beslag, natuurlijk nog steeds met lekker veel bueberry’s! Want daar draait het immers om 🙂
Als je fan bent van blueberry muffins, dan weet ik zeker dat je extra gaat genieten van deze variant. Ze zijn namelijk net zo mooi groot en luchtig als wanneer je van die mooie grote muffins bij de bakker haalt. Alleen zijn deze beter, omdat je ze helemaal zelf maakt 🙂 Wat overigens helemaal niet moeilijk is!
Je hebt het beslag voor deze blueberry muffins namelijk in een kwartiertje wel klaar. En dan hoeft het alleen nog een half uurtje de oven in. Misschien duurt het opruimen nog wel langer dan het maken van de blueberry muffins :p Zijn de blauwe bessen weer in het seizoen? Ga dan zeker eens aan de slag met dit heerlijke muffin recept!
Smakelijk!
Blueberry muffins met witte chocolade
Ingrediënten
- 60 gram ongezouten boter gesmolten
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 120 ml karnemelk
- 220 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl maizena
- mespunt zout
- 200 gram blauwe bessen
- 200 gram witte chocolade
- extra kristalsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de kristalsuiker doorheen.
- Mix hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de witte chocolade grof.
- Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg.
- Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de bosbessen en gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
- Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
- Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
- Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
[…] en chocolade vind ik altijd zo’n fantastische combi. En fruit in een muffin blijkt na mijn blueberry muffins en aardbeien muffins ook een erg groot succes te zijn (lekker!). Tijd voor nóg meer heerlijke […]
[…] Blueberry muffins met witte chocolade – EvieKookt […]