Braziliaans stoofvlees met casave

Braziliaans stoofvlees met cassave

Ik kookte een avondje Braziliaans! En dit heerlijke spicy Braziliaans stoofvlees met cassave was een mooi onderdeel van deze Braziliaanse avond 🙂 Ik maakte er ook een bananen curry bij en geroosterde okra. En ik serveerde er wat witte rijst bij. Een flinke maaltijd, maar wel heel erg lekker!

Ik had eigenlijk nog nooit eerder gekookt met cassave, maar het is eigenlijk een soort stevige (zoete) aardappel. Die dus heerlijk zacht (maar nog steeds stevig) wordt als je ‘m kookt. En het neemt ook het heerlijke stoofvocht van het stoofvlees op waardoor de saus mooi indikt en de cassave ook lekker veel smaak krijgt!

Omdat we in Nederland niet makkelijk aan veel Braziliaanse ingrediënten kunnen komen, heb ik Surinaamse peper gebruikt. Lekker spicy en een heerlijke smaak! Anders natuurlijk dan Braziliaanse pepers, maar ik weet gewoon niet waar ik die kan vinden in Nederland. Een mooie stoofpot dus, gebaseerd op de Braziliaanse keuken 🙂

Smakelijk!

Braziliaans stoofvlees met casave
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Braziliaans stoofvlees met cassave

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukade
  • 300 gram speklapjes
  • zout en peper
  • flinke scheut avocado olie of olijfolie
  • 2 uien
  • 1 Surinaamse peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 flesje stout bier
  • 300 ml runderfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • zout en peper naar smaak (optioneel)
  • 1 grote cassave wortel of 2 kleinere
  • verse koriander

Instructies

  • Snijd het vlees in even grote stukjes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een flinke scheut avocado olie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees mooi rondom bruin, eventueel in porties.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de knoflook en de Surinaamse peper schoon en snipper beiden. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Rasp de tomaten en voeg toe aan de pan. Voeg nu ook het stout bier, de fond en laurierblaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat zo'n 2 uur stoven met het deksel op de pan.
  • Schil de cassave wortel(s) en snijd in even grote stukken. Stoof dit nog een half uurtje mee zonder deksel totdat de cassave zacht en gaar is.
  • Garneer het stoofvlees met verse koriander en serveer met witte rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.