Een tijd terug maakte ik verschillende soorten gyoza die ik met tussenpozen met je heb gedeeld! En dit is het laatste gyoza recept van die reeks 🙂 Niet mijn allerlaatste gyoza recept ooit natuurlijk, maar nu heb ik geen nieuwe gyoza recepten meer voor je klaarstaan. Maar inmiddels kun je een heerlijke krab gyoza op mijn website vinden. Maar ook kimchi gyoza, eenden gyoza en miso gyoza!
En het fijne aan gyoza: je kunt er lekker veel maken, je bent immers toch bezig, zodat je een voorraadje verse gyoza in je vriezer hebt! Zo heb je áltijd iets lekkers in huis als snack of wanneer je even geen zin hebt om over je avondeten na te denken. Wat (gestoomde) groenten erbij en je hebt namelijk een heerlijke avondmaaltijd!
En als je net zo groot fan bent van crispy chili oil als ik, dan loop je wég met deze gyoza! Er zit namelijk crispy chili oil in de gyoza en je druipt er ook nog lekker veel overheen! Crispy chili oil heaven <3
Geniet ervan!
Kip gyoza met crispy chili oil
Ingrediënten
- 3 el gezouten pinda's
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente uitjes
- 1 sjalot
- 500 gram kipgehakt
- 2 el crispy chili oil
- mespunt vetsin
- zout en peper
- 1 pak gyoza vellen ongeveer 40 stuks
- crispy chili oil
Instructies
- Hak de pinda's grof. Maak de knoflook, sjalot en lente ui schoon en hak fijn. Meng dit door het kipgehakt, samen met de crispy chili oil en de vetsin. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Maak een proefballetje om te bakken, zodat je kan proeven of de vulling voldoende op smaak is. Nog een beetje flauw? Voeg dan nog wat extra zout en peper toe.
Gyoza maken
- Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het gyoza velletje. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
- Vouw het gyozavel dubbel en vouw het aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.
Gyoza bakken
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
- Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn. Serveer de gyoza met wat extra crispy chili oil.