Ik ben dus echt helemaal gek op stoofvlees! En gelukkig kun je met stoofvlees genoeg kanten op 🙂 Natuurlijk kennen we allemaal de meer traditionele versies zoals Hollands draadjesvlees en Vlaams stoofvlees. Maar ik denk dat je met de smaken van élke keuken in de wereld wel stoofvlees kunt maken. Vandaag ging ik dus voor een heerlijke versie met Koreaanse smaken!
Ik heb vooral inspiratie uit mijn andere Koreaanse recepten gehaald en niet zozeer uit recepten voor Koreaans stoofvlees, die leken me namelijk wat minder lekker. Smaakmakers die in ieder geval in veel Koreaanse gerechten terugkomen en die ik zelf dan ook heel erg lekker vind, zijn gochujang (onmisbaar! Verkrijgbaar bij de toko), sesam(olie), appelazijn en sojasaus. En dat maakt ook dit Koreaans stoofvlees heel erg lekker en smaakvol!
Wat eigenlijk voor elk stoofgerecht geldt, zeker als je het met rundvlees maakt, is dat het lekkerder wordt hoe langer je het stooft. Ik heb dan ook wel een dagje uitgetrokken voor dit stoofvlees. Ik doe dat eigenlijk vaak op gevoel. Op het moment dat je ziet dat het vlees uit elkaar begint te vallen als je roert, dat is het moment dat ik meestal het deksel van de pan haal om de saus wat in te koken. Je vlees is dan namelijk al heerlijk zacht en mals, dus klaar om te eten!
Ik serveerde dit Koreaans stoofvlees met witte rijst en een lauwwarme spinaziesalade met courgette.
Smakelijk!
Koreaans stoofvlees met sesam en gochujang
Ingrediënten
- 1 kg sukadelappen
- zout en peper
- 2 el bloem
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 4 cm
- 1 pot runderfond van ongeveer 400 ml
- 85 ml donkere sojasaus
- 85 ml appelazijn
- 2 el gochujang (of sriracha)
- 4 el sesamolie
- 50 gram suiker
- 6 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 lente uitjes
Instructies
- Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid met peper en zout. Meng het vlees vervolgens met de bloem. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee. Maak dan de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees. Maak de gember schoon en rasp deze bij het vlees. Roer alles goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
- Voeg de sojasaus, runderfond, appelazijn, gochujang, sesamolie en suiker toe aan de pan en roer goed door. Doe het deksel op de pan en stoof voor zo'n 3 tot 4 uur of totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan het deksel van de pan en kook de saus in totdat je een mooie wat dikkere saus hebt.
- Snijd de lente ui in ringetjes en roer dit samen met de geroosterde sesamzaadjes door het vlees. Serveer met witte rijst en geblancheerde spinazie.
Echt een heel lekker recept en het is de eerste keer dat het me lukt om het vlees ook echt supermals te krijgen. Bij andere stoofvleesgerechten blijft het altijd te taai.
Oh wat fijn om te horen! 😀 Ik vind dit zelf ook echt zo’n lekker recept 🙂 Leuk om te horen als het bij iemand anders ook zo in de smaak valt!
Overheerlijk!
Dankjewel! 😀
Leuk om jouw Koreaanse recepten te proberen, de gehaktballetjes zijn in ieder geval al top!
Vraagje: welke suiker gebruik je in dit recept? Kristalsuiker? Bruine suiker? Palmsuiker? Dank!
Hi Esther, ik heb gewoon kristalsuiker gebruikt.
Super lekker!!
Bedankt voor je reactie! 🙂
Na het zien van een koreaanse film/ serie, waar verschillende gerechten voorbij kwamen.
Dacht ik, ga het een keer maken, zij eten er altijd zo smakelijk van.
Dit gerecht is hier nu echt een blijvertje, super lekker.
Dank je wel voor het delen ?
Wat leuk! Bedankt voor je reactie 🙂 Leuk dat je op deze manier bij mijn recept bent uitgekomen.
Heb dit vandaag gemaakt voor een asian fusion etentje morgen, en t is heerlijk! T doet mij denken aan de smaak van babi pangang. Dit wordt een blijvertje.
Wat een fijne reactie, bedankt!
Hoi hoi, heel veel zin om dit gerecht te gaan maken, wel een vraagje, wat is de inhoud van de pot runderfond? 800ml?
Hi Lizzy, Goed punt inderdaad, ik pak zelf vaak fond van de AH of van fundo en dan zit je op 380 ml of 400 ml, allebei prima. Geniet ervan!
Dankjewel voor de reactie Evie 🙂 Ik ga de stoof binnenkort maken voor een etentje, ik heb er alvast veel zin in om ‘m te proeven!
Vandaag dit gerecht gemaakt. Wat lekker!!! We hebben gesmuld.
Wat fijn om te horen, bedankt voor je fijne reactie!
Al verschillende keren gemaakt, wat een top recept is dit
verschillende keren gemaakt, wat een top recept is dit
Dankjewel! Dit blijft ook zeker één van mijn favorieten 🙂