Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Pasta met mortadella en pistache
Voor de maandag heb ik een heerlijke klassieke combinatie uit de Bologna streek! Mortadella komt sowieso uit die regio en daar combineren ze mortadella vaak met pistache. En dat is echt een supercombi! Proef het zelf met deze spaghetti met mortadella en pistache. Met lekker veel verse parmezaanse kaas eroverheen natuurlijk! Smullen dit 🙂
Dinsdag: Thaise salade met ribeye steak
Voor de dinsdag heb ik een lekkere frisse salade voor je, wel eentje met een gegrilde ribeye steak bovenop. Salade met een mooi stuk vlees dus 🙂 Lekker als je de barbecue aansteekt deze week. De malse ribeye steak combineert namelijk fantastisch met de frisse salade met Thaise smaken. Een beetje spicy, maar vooral lekker in balans met zure, zoute en zoete smaken. Ook weer een toppertje!
Woensdag: Kimchi noodles
Halverwege de werkweek! Deze week zet ik graag weer een lekker Koreaans gerechtje op het menu. Lekker simpel, zodat je het avondeten snel op tafel hebt staan 🙂 Deze kimchi noodles zijn een beetje spicy, een beetje zuur, maar vooral gewoon érg lekker! Ik bak een beetje guanciale voor erdoor, maar je kunt ook (bak)bacon gebruiken, smaakt ook heerlijk!
Donderdag: Tuna melt courgettes
De courgettes zijn volle bak in het seizoen! Tijd om ze eens in het zonnetje te zetten dus 🙂 Deze courgettes vul je met een heerlijk tonijnmengsel en laat je met wat geraspte cheddar prachtig gratineren in de oven. Zo krijg je een sappige courgette met een romige tonijnvulling en een knapperig kazig dakje. Klinkt toch fantastisch? Zet ‘m op het menu deze week!
Vrijdag: Crispy rijstvel loempia’s met eend
En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Ik ben gek op eend! En heb vaak ook wel een stukje voorgegaarde eend in de diepvries liggen, zodat ik er altijd wat lekkers mee kan maken 🙂 Deze keer deel ik graag deze heerlijke crispy rijstvel loempia’s met je, die ik vulde met een heerlijk mengsel gebaseerd op pekingeend! Krokante eend, met hoisinsaus en lente uitjes en dat blijft gewoon lekker 🙂
Zaterdag: Butter chicken pie met halloumi
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte pie voor je! Met een vulling van butter chicken met halloumi. Klinkt misschien als een gekke combi, maar geloof me, dit is echt mega lekker. De stukjes halloumi geven een heerlijke zoutige, hartige smaak aan de butter chicken. Romig en hartig dus, super lekker!
Zondag: Pandan cakerol
Zin in een heerlijk toetje? Probeer dan eens een van mijn pandan creaties! Deze pandan cakerol vulde ik met een heerlijke zachte vulling van hazelnoot. Matcht heerlijk bij het vanille-notige van de pandan. En ziet een cakerol er niet gewoon superleuk uit? En ondanks dat mijn eerste cakerol mislukte, is het echt mega makkelijk, je moet gewoon even weten hoe het moet 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂