Lekker en gevarieerd weekmenu week 22

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 22

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta met gamba’s in roomsaus

Pasta met gamba's in roomsaus

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Een super lekkere variant met gamba’s in een roomsausje. Heerlijk romig en goed op smaak met Parmezaanse kaas en chiliflakes. Gewoon zoals een goede pasta hoort 🙂 Perfect om je week mee af te trappen! Serveer er een simpele salade bij en je bent klaar voor de Maandagavond.

Dinsdag: Portugese rijst

Voor de dinsdag heb ik een lekker recept voor je uit Portugal! Gebakken Portugese rijst met chouriço. Chouriço is de Portugese variant van de Spaanse chorizo. net wat anders, vervangbaar door de Spaanse chorizo, maar als je Portugese chouriço kunt vinden, dan raad ik je aan deze te gebruiken. Ik vind de Portugese variant namelijk nog net iets lekkerder dan de Spaanse chorizo.

Woensdag: Fideuà

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke Spaanse variant op de paella. De stuk minder bekende fideuà maak je met korte soort vermicelli pasta, in plaats van met paella. Verder is het een vergelijkbaar gerecht. Deze keer maken we ‘m met zeevruchten, want de mosselen komen er weer aan! Als je dit Spaanse gerecht nog niet kent, zeker eens proberen 🙂

Donderdag: Pompoencurry met halloumi

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje voor je waar je die iets langer duurt om te maken. Deze curry maak je van pompoen, zoete aardappel en halloumi. Misschien gek om halloumi in een curry recept te gebruiken, maar geloof mij, dat is echt heel erg lekker!

Vrijdag: Tandoori borrelkip

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze Tandoori borrelkip met tikka massala mousse maakt ik voor Kerst, maar eigenlijk is het gewoon een lekker borrelreceptje. De kip kruid je goed en frituur je of je bakt ze in de airfryer. Ik had ze zelfs eerst gefrituurd en daarna opgewarmd in de airfryer, ging ook hartstikke prima!

Zaterdag: Soto Daging

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte Indonesische soep voor je! Deze Soto Daging is het minder bekendje broertje van de Soto Ayam. Zoals de naam al zegt: Soep met vlees. Soto Daging maak je dus met rundvlees in plaats van met kip en is ook hartstikke lekker! Perfect voor het weekend 🙂

Zondag: Koffie ijs met Amarula

Wil je vandaag wat lekkers maken voor na het eten? En heb je wat tijd over? Maak dan dit heerlijke koffie ijs met Amarula! Amarula is een heerlijke Afrikaanse likeur die perfect past bij de smaak van koffie. Je maakt er dan ook dit heerlijke romige ijs mee 🙂 En om het helemaal af te maken, drink je er natuurlijk ook lekker een glaasje Amarula bij, perfecte weekafsluiter.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

2 reacties

  1. Hoi Evi, ik neem wekelijks een kijkje op je blog. Wat me opviel is dat jouw weekmenu 22 voor week 23 is, klopt toch, of niet? groetjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.