Lekker en gevarieerd weekmenu week 25

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 25

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta met gamba’s en chorizo

Zwarte spaghetti met chorizo en gamba's

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Ik maakte dit gerecht met zwarte spaghetti, maar eigenlijk gewoon omdat ik dat er leuk uit vind zien en ik nog zwarte pasta had liggen. Maar je kunt het ook prima met gewone spaghetti maken natuurlijk 🙂 De combi van chorizo en gamba’s maakt dit gerecht! Het heerlijke zoute van de chorizo past namelijk erg goed bij het zoete en zachte van de gamba’s, heerlijk!

Dinsdag: Steak pizzaiola

Voor de dinsdag heb ik nog een lekker Italiaans recept voor je! Deze steak pizzaiola kun je ook met pasta eten, maar is ook hartstikke lekker met polenta, risotto of versgebakken brood en een salade. Als je de Zomer in je bol hebt, kun je de steak grillen op de barbecue, anders is bakken in de pan ook hélemaal prima. zorg er wel voor dat je ‘m mooi medium (rare) bakt, want dan is steak natuurlijk op z’n lekkerst 🙂

Woensdag: Curry met paddenstoelen en zoete aardappel

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke vega curry met paddenstoelen en zoete aardappel. De saus is geïnspireerd op de klassieke Thaise massaman curry en dus super smaakvol! Maar dan met lekker veel groenten in plaats van vlees. Niet helemaal vega, want ik gebruik trassie in het recept en daar heb ik nog geen goed vega alternatief voor gevonden. Dus gewoon even een recept zonder vlees voor vandaag!

Donderdag: Griekse kofta

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje voor je dat iets langer duurt om te maken. Deze Griekse kofta is mijn variant van het welbekende wereldgerecht van Knorr. Helemaal zelf gemaakt en lekkerder dan uit een pakje natuurlijk! Omdat je eerst de gehaktballetjes moet maken en dan nog alles gaar moet stoven, duurt het dus wel wat langer om te maken. Maar elke minuut waard!

Vrijdag: Babka met rode pesto

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze babka met rode pesto en gerookte amandelen is een heerlijk hartig alternatief voor de zoete babka en super lekker als onderdeel van een goedgevulde borrelplank! Dip het brood evt. nog in wat aïoli of extra rode pesto, maar ook zonder is het hartstikke lekker! Je hebt wel even de tijd nodig om dit brood te maken omdat het deeg even moet rijzen, maar het is het zeker waard!

Zaterdag: Rendang padang

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte rendang voor je! Een upgrade van een eerder recept omdat mijn rendang eigenlijk meer een curry was. Hartstikke lekker en echt zo’n stoofreceptje dat perfect is voor het weekend als je wat extra tijd hebt! Serveer met witte rijst (of lontong) en Indonesische sambalboontjes!

Zondag: Red velvet cupcakes

Wil je vandaag wat lekkers bakken? Dan kan ik je deze red velvet cupcakes zeker aanraden! Cupcakes zijn natuurlijk altijd goed en als je ze dan ook nog eens in red velvet smaak maakt, zijn ze helemaal goed! En het ziet er al gewoon leuk uit natuurlijk 🙂 Omdat ik niet zo heel goed ben in mooi opspuiten verkruimel ik een cupcakeje over te topping, dan zie je er niets van 😉

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.