Lekker en gevarieerd weekmenu week 36

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 36

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Buddha bowl met macadamia dressing

Voor de maandag heb ik een heerlijke buddha bowl voor je! Super voedzaam, zonder vlees en met lekker veel verschillende toppings! Ik maakte een buddha bowl voor je met parelcouscous, zoete aardappel, linzen, feta, dadels en paprika. Met een dressing van macadamia, sriracha en maple syrup Echt super lekker! En ook fijn: zo begin je je week lekker vega! Of zelfs vegan als je de feta vervangt door plantaardige kaas.

Dinsdag: Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes

Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je. Lekker simpel om te maken, maar toch ook wel luxe, door de ingrediënten die ik gekozen heb 🙂 De saus breng je namelijk op smaak met saffraan en je voegt ook nog rivierkreeftjes toe! Een heerlijke decadente pasta dus 🙂 Verder vooral heel erg lekker natuurlijk, en fijn dat je ‘m zo op tafel hebt staan op een doordeweekse dag!

Woensdag: Ketjap kip uit de oven

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we heerlijke Indonesische ketjap kip uit de oven! Lekkere sappige drumsticks in een rijke ketjap saus. Perfect als onderdeel van een rijsttafel, maar ook helemaal prima als avondmaaltijd met wat gekookte witte rijst en een simpele komkommersalade. Of probeer eens met lontong, ook heel erg lekker!

Donderdag: Caprese pastasalade

En we zetten ook nog een heerlijke pastasalade op het menu. Lekker vega, als maaltijdsalade of als bijgerecht voor bij de barbecue bijvoorbeeld. Ik gebruik graag orecchiette in mijn pastarecepten, omdat dat een heerlijke stevige pasta is. En dat is extra lekker in een salade! Verder top je de salade natuurlijk af met mozzarella en tomaat, en voor de crunch voegen we ook nog wat pijnboompitjes toe!

Vrijdag: Spaanse kipspiesjes

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Vandaag maken we een heerlijk Spaans hapje om het weekend mee in te luiden! Deze Spaanse kipspiesen zijn natuurlijk het lekkerst van de barbecue, maar je kunt ze ook prima op de grillplaat of in de pan grillen als je dat makkelijker vindt. Serveer er sowieso aïoli bij, want dat maakt het Spaanse thema natuurlijk wel helemaal af!

Zaterdag: Gambiaans pinda stoofvlees

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik heerlijk zelfgemaakt stoofvlees voor je! Deze keer uit Gambia, want waarom niet? Ze maken dit ook vaak met kip, maar ik vond het juist wel lekker om het met rundvlees te maken. En je brengt het op smaak met lekker veel pindakaas! Echt een toprecept, zeker als je dit nog niet kent 🙂

Zondag: Bolo de bolacha

Zin in iets zoets dit weekend? Dan wil je dit fantastisch lekkere Portugese toetje zeker maken! Ik at dit al een heel aantal jaren geleden als nagerecht in Lissabon, maar maakte het pas een paar jaar geleden zelf. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om te maken, je moet het vooral gewoon even laten staan, zodat de koekjes een beetje zacht worden. En dan lekker genieten!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.