Lekker en gevarieerd weekmenu week 37

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 37

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Aloo gobi

Voor de maandag heb ik een heerlijk Indiaas gerecht voor je! Een lekkere kruidige vegetarische curry van aardappel en bloemkool, met wat gebakken amandelen voor een lekkere crunch 🙂 Ik vind dit gewoon een erg lekker gerecht en maak het vooral omdat ik het lekker vind, niet eens specifiek omdat het vega is, en dat vind ik de lekkerste vega gerechten! Serveer met wat witte rijst en naan, heerlijk!

Dinsdag: Thaise kipsalade

Voor de dinsdag heb ik een lekkere Thaise salade voor je klaargezet, met noodles en heerlijk gekruid kipgehakt! Gewoon een lekkere en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. En ook nog eens aan de gezonde kant, zeker voor mijn doen! En houd je wat over? Lekker! Want dit is een heerlijke lunch voor de dag erna!

Woensdag: Bibimbap

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we één van de bekendste gerechten uit Korea! De bibimbap. Een soort pokébowl, maar dan met Koreaanse ingrediënten. En als je het op de authentieke manier maakt, dan bak je het op het fornuis in een stenen bowl, waardoor de onderkant van de rijst heerlijk krokant wordt. Helaas kook ik niet op gas, maar op inductie en werkt dat dus niet met zo’n stenen bowl.. Maarr ook zonder de krokante rijst is deze bibimbap heel erg lekker!

Donderdag: Carpaccio pizza

Donderdag is ook al bijna weekend toch? Met deze carpaccio pizza voelt het in ieder geval wel zo! Nog semi gezond (grapje) gemaakt met een kant-en-klare bloemkoolbodem van Magioni. Ik vind die vooral heel erg lekker en doe het niet voor het minder-ongezonde aspect :p Beleg je pizza vervolgens ruim met carpaccio, kaas en vooral truffelmayo! Dit is echt één van de lekkerste pizza’s, maar laat het de Italianen vooral niet horen :p

Vrijdag: Homemade crispy chili oil

En het is weer vrijdag! Ondanks dat de crispy chili oil bij de Toko ook super lekker is, wilde ik het natuurlijk ook eens zelf maken. En dat is misschien wel nóg lekkerder! Ik moet zeggen dat ik er vaak de tijd niet voor neem, omdat er heel veel lekkere soorten (kant-en-klaar) te krijgen zijn. Maar wil je het eens zelf maken, gebruik dan dit recept. Ik weet zeker dat je het lekker gaat vinden!

Zaterdag: Stifado

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik heerlijke zelfgemaakte stifado voor je. Dit is heerlijk mals stoofvlees uit Griekenland met gestoofde uitjes en een lekkere kruidige saus. Lekker met zelfgebakken Griekse pita, maar ook bijvoorbeeld met orzo of Griekse rijst. Of met pita én orzo. Maar maak het jezelf vooral makkelijk 😉

Zondag: Pandan panna cotta

Zin in iets zoets dit weekend? Dan wil je dit fantastisch lekkere toetje met pandan proberen! Ik maak zelf heel graag zoete gerechten met pandan! Je kunt er namelijk zóveel mee. De smaak van pandan doet een beetje denken aan een nootachtige vanillesmaak. Je kunt je dus wel voorstellen dat pandan alles extra lekker maakt :p Deze panna cotta zijn makkelijk om te maken en écht lekker!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.