Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Carbonara ramen
Voor de maandag heb ik een heerlijk fusion gerechtje voor je. En wat voor eentje! Ik vind dit dus echt een fantastisch lekker gerecht geworden. Echt alles behalve gezond wat dit is vettig, maar wel echt méga lekker! Carbonara noodles, maar dan als ramen versie. Dus een beetje Italiaans, een beetje Chinees en een beetje Japans. Maar vooral héél erg lekker! Besprenkel met wat crispy chili oil en je hebt echt een mega smaakexplosie op je bord!
Dinsdag: Orzo bowl met halloumi
Voor de dinsdag heb ik een lekker vega gerechtje! Een simpele bowl met orzo en halloumi in een frisse tomatensaus. Een lekker vega gerechtje geïnspireerd op de Griekse keuken 🙂 Voor als je even een dagje geen vlees wil eten. Ook fijn als je nog over hebt, want dit kan ook helemaal prima als lunch de volgende dag. Een keer wat anders dan een boterham met kaas 😉
Woensdag: Tomatensoep met gnocchi
Halverwege de werkweek! En ik heb (toevallig) nog een vega gerechtje voor je! Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van tomatensoep. Ik vind een ‘gewone’ tomatensoep namelijk vaak een beetje saai. Maar deze tomatensoep met lekker veel kaas, gebakken gnocchi en pijnboompitjes is wel echt heel erg lekker! Je maakt deze tomatensoep ook deels met cherrytomaatjes waardoor de soep wat zoetig is, heel erg lekker!
Donderdag: Kabeljauw gratin
Deze donderdag gaan we voor een lekker visgerechtje. Deze kabeljauw gratin is zo klaar. Je wil je vis namelijk niet doodbakken natuurlijk. Gewoon simpele kabeljauw(haasjes) in een tomatensausje met lekker veel kaas eroverheen. Serveer met pasta of versgebakken brood dat je lekker in de saus kan deppen. Gewoon een heerlijke bak comfortfood! Precies waar je met dit weer behoefte aan hebt 🙂
Vrijdag: Yakitori spiesjes
Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik maakte yakitori spiesjes en die zijn me toch lekker! Het liefst grill je ze boven open vuur, maar daar ben ik met dit weer ook niet zo van. Dus gewoon in de grillpan of op de grillplaat gaat ook hartstikke goed. De marinade en saus maak je ook lekker zelf, want moeilijk is het niet en wel méga lekker! Serveer als hapje bij de borrel of als avondeten met wat witte rijst en groenten.
Zaterdag: Truffelstoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijke bak stoofvlees voor je klaargezet. En een lekker herfstig stoofvlees. Met truffelpuree en lekker veel gebakken paddenstoelen. Voor mij is dit dus echt comfortfood en herfst in een. Serveer met frietjes en wat gebakken groenten (uit de oven) of nóg meer gebakken paddenstoelen!
Zondag: Speculaascake met amandelen
De pepernoten en al het ander Sinterklaas lekkers ligt volgens mij al vanaf augustus in de winkels, dus zelf een speculaascake maken kan ook al prima! Deze speculaas cake is heerlijk kruidig en vul je met blanke amandelen voor een heerlijke crunch. Een leuke variant op cake en op gevulde speculaas. Lekker voor bij de koffie (of thee) of als afsluiter van je avondeten met stoofvlees 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂