Koekjes zijn altijd goed en heerlijk simpel om te maken! En welke smaken gaan er nou beter samen dan zout en caramel? Met chocolade natuurlijk! En laat m&m nou net een heerlijke m&m’s met salted caramel uitgebracht hebben! Perfect om samen met de heerlijke Tony’s chocolonely Salted caramel door de koekjes heen te mengen.
Even kort de oven in zodat ze nog lekker smeuïg zijn van binnen en heerlijk knapperig van buiten en je hebt heerlijke koekjes! Voor bij de koffie, op een feestje of gewoon als tussendoortje thuis of op je werk. Maar het liefst eet je ze als ze nog lekker warm zijn en net uit de oven komen, heerlijk!
En probeer ook eens een van mijn andere cookies uit: Chocolate chip cookies of mijn Witte chocolade cookies met macademia nootjes.
Smakelijk 😉
M&M Cookies met Tony’s Chocolonely salted caramel
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 300 gram bloem
- 1 el maizena
- 1 tl bakpoeder
- 0,5 tl baksoda
- mespunt zout
- 1 zak m&m’s salted (crunchy) caramel
- 1 reep Tony's Chocolonely salted caramel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker mooi luchtig met de mixer in een grote mengkom. Mix daar vervolgens 1 voor 1 de eieren doorheen totdat je een mooi smeuïg beslag hebt. Roer hier vervolgens de bloem, maizena, bakingsoda, mespunt zout en bakpoeder doorheen met een houten lepel.
- Hak vervolgens de chocolade grof. Roer de grofgehakte chocolade en m&m's door het deeg heen en roer het goed door. Pak een ijsschep, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier met de ijsschep mooie grote bollen op (zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit, want ze lopen nog uit). Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten knapperig in de hete oven.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een afkoelrek of op een ovenrooster. Bak de koekjes indien nodig in meerdere batches. Eet de koekjes nog als ze lekker warm zijn of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
Wanneer ik de koekjes exact zoals beschreven bak, zijn ze heerlijk van smaak, maar niet krokant aan de buitenkant. Wat kan ik hieraan doen?
Hmm die opmerking heb ik nog niet eerder gehad. Ik gebruik dit basisrecept eigenlijk voor al mijn koekjes en bij mij zijn ze wel altijd krokant van buiten en nog zacht en chewy van binnen.
Misschien dat je oven net niet warm genoeg wordt? Je zou eens kunnen proberen de koekjes op een wat hogere temperatuur te bakken. En laat ze goed afkoelen, liefst niet op de bakplaat, maar op een afkoelrek. Vervolgens bewaar je ze in een luchtdichte doos (dat kan evt. ook in de koelkast), zodat de langer goed en ook krokant blijven. Hopelijk lukt het op deze manier! Eventueel zou je ook de verhouding kristalsuiker en basterdsuiker kunnen aanpassen (meer kristalsuiker en minder basterdsuiker), maar dat zou in principe niet nodig moeten zijn.
Succes!