Chocolate chip cookies (American cookies)

Chocolate chip cookies (American cookies)

Wie kent ze nou niet en wie vindt ze nou niet heerlijk?! Die lekkere dikke Amerikaanse cookies. Met een knapperig randje, maar nog lekker zacht van binnen. I love them! Dus hier moest een mooi recept voor komen. Zeker toen ik en paar heerlijke repen chocolade thuisgestuurd kreeg!

Ik wilde die heerlijke dikke chocolate chip cookies maken, maar niet volledig van chocolade (hoewel die ook lekker zijn). Dus ik ben eens op onderzoek uitgegaan wat de beste combinatie van ingrediënten is, om ze zo dik en fluffy mogelijk te krijgen. En ik denk dat dit een mooi resultaat is geworden

Voor de chocoladestukjes kun je in principe elke reep chocolade gebruiken die je wil. Ik zou persoonlijk wel gaan voor een combinatie van chocolade en noten en/of chocolade met karamel of fudge. Dit geeft een heerlijke extra dimensie aan je koekjes.

Ga dus zeker eens experimenteren met verschillende soorten chocolade, puur, wit of melk met noten, karamel, fudge of butterscotch. En ga vooral voor de combinatie die jij het lekkerst vindt! Het kan in principe niet misgaan, lekker wordt het toch wel.

Smakelijk!

Chocolate chip cookies (American cookies)

Voorbereiding 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 tl maizena
  • 1 tl bakingsoda
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 300 gram chocolade smaak naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix de gezouten roomboter met de lichtbruine basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker totdat het mengsel net luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren doorheen totdat je een smeuïg vrij nat mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier met een ijsschep mooie hoge bolletjes op. Heb je geen ijsschep? Geen probleem, maak dan mooie grote ronde ballen van het deeg en leg deze op de bakplaat. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken. Bak de chocolate chip cookies ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een rooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

Notities

Tip! Ik gebruikte chocoladerepen met stukjes fudge, deze karameliseren heerlijk tijdens het bakken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *