Oreo pepernoten

Oreo pepernoten

De tijd van simpele saaie kruidnoten is allang voorbij! We kennen natuurlijk al een paar jaar de vele verschillende varianten die van Delft op de markt brengt. Maar je kunt zelf ook eindeloos variëren natuurlijk! Na de red velvet pepernoten, leek het mij een leuk idee om eens oreo pepernoten te proberen! Want pepernoten zijn lekker en oreo’s ook.. Dus dan moet toch wel goud worden!

En gelukkig was dat ook zo! Man, dit is lekker. Ik dacht dat de red velvet pepernoten favoriet waren.. maar nu weet ik het niet meer. Deze heerlijke zwarte kruidnoten zijn namelijk ook megalekker. En wat is een pepernoot tegenwoordig nog zonder ‘m in een heerlijke laagje (wat dan ook) te coaten? Een zielige kale pepernoot :p

Dus doopte ik de oreo pepernoten ook nog in wat witte chocolade. Want tja, witte chocolade maakt alles lekkerder :p Daarna strooide ik er wat oreo kruimels overheen om ze nog een mooie oreo (zwarte) look te geven en klaar! Ik ben fan en ik ben nog lang niet uit geëxperimenteerd met verschillende pepernoten smaken! Hopelijk jij ook niet 😉

Smakelijk.

Oreo pepernoten
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Oreo pepernoten

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el maizena
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el cacao
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • mespunt zout
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 rol kleine oreo koekjes
  • 4 el melk
  • zwarte kleurpasta
  • 300 gram witte chocolade

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de maizena, speculaaskruiden, mespunt zout en cacao in een grote mengkom. Snijd hier de boter in stukjes doorheen. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker en de vanillesuiker toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Halveer de oreo koekjes om de vulling van de koekjes te scheiden. Schraap de vulling van de koekje en voeg deze toe aan het deeg. Voeg nu ook de melk toe. Maal de koekjes heel fijn in een keukenmachine en voeg driekwart van het koekkruim (bewaar de rest) toe aan het deeg. Kneed alles nu goed door en breng mooi op kleur met de zwarte kleurpasta.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze iets plat. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. De pepernoten worden nog wat groter tijdens het bakken. Zorg dus dat je kleine bolletjes maakt en echt voldoende ruimte ertussen laat. Bak ze eventueel in 2 batches af. Bak de pepernoten in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de pepernoten. Heb je kleintjes, bak ze dan in 15 minuten gaar. Zijn ze iets groter? Bak ze dan in 20 minuten af.
  • Laat de pepernoten goed afkoelen (30 minuten tot een uur). Smelt dan de witte chocolade au bain marie. Haal de pepernoten vervolgens met een vork door de witte chocolade totdat ze helemaal rondom bedekt zijn. Leg ze vervolgens op een rooster om uit te lekken. Bestrooi ze dan met de achtergehouden kruimels. Heb je niet zoveel geduld (zoals ik)? Laat ze dan uitharden in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling