Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Ik wilde een leuke sinterklaasvariant maken van mijn brownies én had nog wat dulce de leche over na het maken van mijn pepernoten cheesecake. Perfect dus om eens te gaan experimenteren met karamelpepernoten, brownies & dulce de leche. Dit leidde uiteindelijk tot dit lekkere zoet en zout sinterklaasrecept voor heerlijke brownies. Eet ze als toetje of serveer ze tijdens een sinterklaas- of surprise avondje. Heerlijk met een bolletje (karamel)roomijs. Lees ook mijn tips om zelf dulce de leche te maken.

Ik heb voor deze brownies de pepernoten fijngehakt, hierdoor worden ze zacht tijdens het bakken. Dat vind ik lekker, omdat het dan even zacht is als de brownie zelf. Laat je de pepernoten heel, dan blijven deze knapperiger.

Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout
Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • zeezout naar smaak
  • 4 eieren
  • 100 gram karamelpepernoten
  • 50 gram dulce de leche
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • zeezout naar smaak
  • 4 eieren
  • 100 gram karamelpepernoten
  • 50 gram dulce de leche
Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in kleine stukjes. Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade en de boter in een steelpannetje of au bain marie boven kokend water. Blijf goed roeren zodat de chocolade niet aanbrandt, totdat de chocolade en boter zijn gesmolten en je een mooi egaal mengsel hebt.
  2. Meng ondertussen de bloem, cacao, bakpoeder, suiker en het zeezout in een grote mengkom. Voeg hier de eieren aan toe en mix het met de mixer of een garde goed door elkaar. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en roer het met een spatel goed door elkaar tot een egaal mengsel
  3. Hak de karamelpepernoten in grove stukken en roer deze door het beslag. Voeg de dulce de leche in kleine klontjes toe en roer dit ook door het beslag.
    Hak de karamelpepernoten in grove stukken en roer deze door het beslag. Voeg de dulce de leche in kleine klontjes toe en roer dit ook door het beslag.
  4. Bekleed een bakvorm (of meerdere kleine) met bakpapier en stort hier het beslag in. Bestrooi met wat grofgemalen zeezout en schuif de brownies in de oven. Bak ze voor ongeveer 35 minuten totdat de bovenkant mooi donkerbruin is.
    Bekleed een bakvorm (of meerdere kleine) met bakpapier en stort hier het beslag in. Bestrooi met wat grofgemalen zeezout en schuif de brownies in de oven. Bak ze voor ongeveer 35 minuten totdat de bovenkant mooi donkerbruin is.
Notities

Tip! Dulce de leche maak je door 1 blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in een pannetje met kokend water te koken. Je kunt de dulce de leche vervolgens een paar weken afgesloten bewaren in de koelkast. Zo maak je het.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *