Kipcurry met tomaten en komijn

Kipcurry met tomaten en komijn

Ik ben dol op curry’s! Deze kipcurry heeft invloeden van de Indiase keuken en is daarom lekker met een frisse raita en papadums. Maar je kunt ‘m ook gewoon met rijst en een frisse komkommersalade eten.

De basis van de curry is vrij simpel. Je moet er wel de juiste kruiden voor in huis hebben. Ik heb zelf ongeveer alle kruiden in huis die je je kunt bedenken, dus voor mij is zo’n curry vrij simpel. Ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is. Als je bijvoorbeeld nog niet zoveel kruiden in huis hebt.

Wil je een goede kruidenvoorraad opbouwen, begin dan met curry’s met weinig ingrediënten en bouw zo door naar de meer complexe curry’s. Probeer bijvoorbeeld eens mijn Massaman of Indiase groentecurry. Deze zijn nog net wat simpeler dan deze.

Hopelijk ga je met deze heerlijke kipcurry aan de slag. Je huis gaat er heerlijk door ruiken en als je het op tafel zet, zie je alleen maar blije gezichten. Een heerlijke kruidige en smaakvolle curry namelijk.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Kipcurry met tomaten en komijn
Kipcurry met tomaten en komijn
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el garam masala
  • 0,5 el fenegriek
  • 4 groene kardemompeulen alleen de zaadjes
  • kerrieblaadjes
  • 0,5 el kurkuma
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 rode peper
  • 2 romatomaten
  • 8 drumsticks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • limoensap
  • verse koriander
  • 50 gram blanke amandelen
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el garam masala
  • 0,5 el fenegriek
  • 4 groene kardemompeulen alleen de zaadjes
  • kerrieblaadjes
  • 0,5 el kurkuma
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 rode peper
  • 2 romatomaten
  • 8 drumsticks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • limoensap
  • verse koriander
  • 50 gram blanke amandelen
Kipcurry met tomaten en komijn
Instructies
  1. Verhit de boter en zonnebloemolie in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin alle kruiden totdat ze heerlijk geuren. Snipper de ui en de knoflook en voeg dit toe aan het kruidenmengsel aan de pan. Maak de peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan. Bak alles nog een paar minuten.
  2. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg dit toe. Bak dit een paar minuten totdat de tomaten stukgekookt zijn. Kerf de drumsticks in met een scherp met. Zo neemt de kip straks de smaken beter op. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg de drumsticks toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  3. Voeg nu water toe, totdat de kip net niet onder staat. Voeg nu ook het halve bouillonblokje toe. Stoof met het deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar. Neem aan het einde van de stoofpan de deksel van de pan om de saus naar de gewenste dikte in te koken. Voeg aan het einde de tamarinde, het limoensap en de verse koriander toe. Bak de amandelen in wat olie en strooi deze over de curry.
Notities

Tip! Lekker met komkommer raita en mangochutney.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *