Paddenstoelenragout met kip

Paddenstoelenragout met kip

0 Comments

Ik maak deze herfstige paddenstoelenragout met bier en kip. Je kunt natuurlijk ook voor een non-alcoholische versie kiezen door het bier te vervangen door extra kippenbouillon. Of je kunt voor een vega versie kiezen door de kip te vervangen door extra paddenstoelen. Houd je van lekker zout en hartig? Vervang dan de kip door gerookte spekblokjes, dit is ook heerlijk.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Paddenstoelenragout met kip
Paddenstoelenragout met kip
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen zonder bot
  • 1 blokje bakboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram gemengde paddenstoelen
  • tijm naar smaak
  • 50 gram boter
  • 4 el bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 stuks lente ui
  • bosje verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen zonder bot
  • 1 blokje bakboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram gemengde paddenstoelen
  • tijm naar smaak
  • 50 gram boter
  • 4 el bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 stuks lente ui
  • bosje verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper
Paddenstoelenragout met kip
Instructies
  1. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid ruim met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm het blokje bakboter in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes kippendijen gaar.
    Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid ruim met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm het blokje bakboter in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes kippendijen gaar.
  2. Snipper de ui en de knoflook en voeg toe aan de kip als deze gaar is en bak een paar minuten mee. Snijd vervolgens de gemengde paddenstoelen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Voeg verse of gedroogde tijm toe naar smaak. Ik gebruik meestal ongeveer 1 el. Bak dit een paar minuten totdat de paddenstoelen iets geslonken zijn.
    Snipper de ui en de knoflook en voeg toe aan de kip als deze gaar is en bak een paar minuten mee. Snijd vervolgens de gemengde paddenstoelen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Voeg verse of gedroogde tijm toe naar smaak. Ik gebruik meestal ongeveer 1 el. Bak dit een paar minuten totdat de paddenstoelen iets geslonken zijn.
  3. Smelt vervolgens de boter door het paddenstoelenmengsel en voeg de bloem toe. Bak de bloem 2 minuten totdat de bloem gaar is. Voeg vervolgens het flesje donker bier toe en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg nu ook geleidelijk de kippenbouillon toe totdat de saus een mooie dikte heeft. Als de saus te dun is, kun je deze altijd nog in laten koken.
  4. Laat de ragout op laag vuur pruttelen totdat de kip mooi zacht is en de ragout de gewenste dikte heeft. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en roer deze er op het einde doorheen. Serveer de ragout met pasteitjes of pasta en een frisse salade. Garneer de ragout met versgemalen zwarte peper en verse peterselie. Smakelijk!
    Laat de ragout op laag vuur pruttelen totdat de kip mooi zacht is en de ragout de gewenste dikte heeft. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en roer deze er op het einde doorheen. Serveer de ragout met pasteitjes of pasta en een frisse salade. Garneer de ragout met versgemalen zwarte peper en verse peterselie. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *