Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai

Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai

0 Comments

Deze sinterklaastrifle met pepernoten doet het supergoed op sinterklaasavond. Let er wel op dat dit toetje niet geschikt is voor kinderen. Wil je dit wel voor je kinderen maken, gebruik dan speculaassiroop in plaats van speculaaslikeur. Dit toetje is bij mij een jaarlijkse traditie geworden. Hij lijkt elk jaar groter te worden, of onze magen juist kleiner. Ik geniet hier altijd heerlijk van tijdens sinterklaas en mijn familie en vrienden ook . Het is wel erg machtig, dus zorg dat je ervoor niet te veel eet. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai
Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai
Maaltijd Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zak pepernoten
  • 1 chocoladeletter
  • 1 zak taaitaai popjes
  • speculaaslikeur
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • sinterklaas snoepjes
Maaltijd Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zak pepernoten
  • 1 chocoladeletter
  • 1 zak taaitaai popjes
  • speculaaslikeur
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • sinterklaas snoepjes
Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai
Instructies
  1. Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van een grote glazen schaal. Zet de taaitaai popjes omhoog tegen de zijkant van de schaal, zodat de hele rand bedenkt is met taaitaai popjes. Schenk wat speculaaslikeur over de pepernoten, totdat alle pepernoten vochtig zijn. Hoe meer je toevoegt, hoe sterker de trifle straks wordt.
  2. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Klop apart de mascarpone op totdat deze luchtig is en voeg hier een scheutje speculaaslikeur aan toe. Spatel de mascarpone en de slagroom door elkaar totdat een egaal mengsel ontstaat. Hak de chocoladeletter grof en roer deze door het mengsel heen.
  3. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de pepernoten. Strooi hier de helft van de overgebleven pepernoten overheen. Schep vervolgens de rest van het mascarponemengsel er overheen. Bewaar de overgebleven pepernoten en de snoepjes totdat je de trifle serveert. Plaats de trifle eerst ten minste 2 uur in de koelkast.
  4. Bestrooi de trifle met wat cacau en strooi er de pepernoten en snoepjes overheen, net voordat je aan tafel gaat. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *