Rode currypasta maken

Rode currypasta maken

0 Comments

Zelf currypasta maken is zo makkelijk en écht heel veel lekkerder dan kant en klare. Je kan immers zelf bepalen wat er in gaat. Eerder schreef ik al recepten voor groene currypasta en gele currypasta. Dan kan de rode currypasta natuurlijk niet uitblijven.

Met één portie van deze simpele rode currypasta maak je een snelle rode groentencurry of bijvoorbeeld deze Thaise curry met eend en lychees. In principe is deze currypasta de basis voor je curry, samen met een blik kokosmelk. Wat je er verder bij doet, is aan jou!

En het mooie is, met dit recept heb je geen excuus meer om currypasta uit een potje of zakje te kopen. Je hebt namelijk binnen 15 minuten een heerlijke verse rode currypasta klaar. En je weet wat er in zit, je hebt ‘m immers zelfgemaakt! Geen gekke e-nummers dus of conserveermiddelen.

Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de currypasta ook prima in een vijzel maken. Snijd dan wel alles net wat kleiner, het kost dan namelijk wel wat meer moeite om het klein te krijgen. Snipper de rode pepers, knoflook en sjalotten dus voordat je het in de vijzel doet. Dan krijg je een mooie pasta. Je hebt dan ook minder zonnebloemolie nodig.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Rode currypasta maken
Rode currypasta maken
Keuken Thailand
Prep Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 2 rode pepers zonder zaadlijsten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1 stukje gember
  • 1 el garnalenpasta
  • zout
  • peper
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • keukenmachine of vijzel
Keuken Thailand
Prep Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 2 rode pepers zonder zaadlijsten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1 stukje gember
  • 1 el garnalenpasta
  • zout
  • peper
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • keukenmachine of vijzel
Rode currypasta maken
Instructies
  1. Maak de rode pepers, sjalotten en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal alles fijn in de keukenmachine en voeg zoveel olie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt zoals op de foto. Één portie is geschikt voor één rode curry.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *