Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

0 Comments

Zelfgemaakte frieten zijn altijd goed! En wat dacht je van zelfgemaakte friet van zoete aardappel? Dat is toch helemaal top! En zelf frietjes maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen het geduld hebben om ze twee keer te bakken. Verse frietjes moet je namelijk wel even voorbakken, maar dat is zo gedaan!

Doordat je de frietjes voorbakt, worden ze zacht van binnen en lekker knapperig van buiten. Zelfs zoete aardappels worden dan knapperig. Ik vind zoete aardappelfriet namelijk heerlijk! Maar telkens als ik ze in de oven maakte, werden ze zo slap.. Dus ik ben toch maar overgestapt op frituren. En eerlijk, dat is gewoon veel lekkerder dan uit de oven.

Toch vind ik het nog een uitdaging om ze ook lekker krokant uit de oven te krijgen, dus dat gaan we zeker nog eens proberen! Maar voor nu eerste deze heerlijke zoete aardappelfrietjes uit de frituur. Heerlijk met een Vlaamse stoofschotel, ik ben namelijk dol op frietje stoofvlees!

Smakelijk 😉

Recept Afdrukken
Zoete aardappelfrietjes
Zoete aardappelfrietjes
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Nederland
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4 minuten
Passieve Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 grote zoete aardappels
  • zout
  • frietpan
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Nederland
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4 minuten
Passieve Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 grote zoete aardappels
  • zout
  • frietpan
Zoete aardappelfrietjes
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne frieten. Was ze goed af en laat ze uitlekken op een droge theedoek. Zet de frietpan aan op 150 graden. Als deze warm is, kun je de frieten voorbakken. Dit doe je in 4 minuten. Verhoog de temperatuur van de frietpan vervolgens naar 180 graden en bak de frieten in 5 minuten lekker knapperig. Laat in een vergiet op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *