Red velvet marmercake

Red velvet marmercake

Ik wilde iets leuks maken voor Moederdag! En dan val ik toch vaak terug op red velvet baksels, deze keer ook weer.. Ik koos voor een red velvet marmercake! En die werd heel erg mooi en lekker 🙂 Tegenwoordig gebruik ik standaard een blikje gecondenseerde melk in mijn cakebeslag waardoor de cake nóg lekkerder wordt! Ook in deze red velvet marmercake dus 🙂

Het marmerpatroontje krijg je door 2 verschillende kleuren beslag te maken en deze met een satéprikker half door elkaar te mixen (zie recept), en dat ziet er dus zo uit als op de foto! Extra mooi als je het red velvet beslag echt knalrood maakt!

Verblijd je moeder met deze heerlijke red velvet cake, of bak ‘m gewoon omdat je red velvet zo mooi en lekker vindt! Als je wil kun je de cake nog aftoppen met wat creamcheese-frosting, maakt het nog meer red velvet 🙂

Smakelijk!

Red velvet marmercake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Red velvet marmercake

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • rode voedselkleurstof
  • 1 el cacao

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de boter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag
  • Mix er nu ook de gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Vet een cakevorm in en zet deze vast klaar.
  • Schep 1/3 van het beslag in een andere kom en voeg hier een theelepel rode voedselkleurstof en 1 el cacao aan toe en mix dit goed door elkaar totdat je een egale kleur hebt.
  • Doe nu de helft van het witte beslag in de cakevorm en doe daar het rode beslag op, gevolgd door een witte laag.
  • Pak een satéprikker en beweeg zigzaggend door het cakebeslag zodat de lagen een klein beetje mengen. Strijk de bovenkant vervolgens glad.
  • Bak de cake in 60 tot 80 minuten gaar in de voorverwarmde oven of totdat deze mooi gerezen is. Test met een satéprikker: prik deze in de cake, als deze er schoon (zonder beslag er op) uitkomt, dan is je cake gaar!
  • Laat de cake afkoelen in het cakeblik en daarna (uit het blik) in een theedoek gewikkeld. Bewaar de cake in een luchtdichte cakedoos op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.