Ik schuif het niet onder stoelen of banken dat ik fan ben van de cookies van Humble & Crumble en dat ik haar creaties dan ook graag als inspiratie gebruik voor mijn eigen baksels.Ik heb geen geheim recept van haar koekjes ofzo, ik heb gewoon mijn eigen basisrecept dat ik aanpas naar de heerlijke smaken die ik voorbij zie komen. Zo ook deze heerlijke rozenkoekjes met rood fruit, witte chocolade en vanillevulling.
Dit is dan ook de eerste keer dat ik een koekje probeerde te maken met een vulling. En dat is echt heel erg goed gelukt! Ik maakte een vanillefrosting als vulling voor deze rozenkoekjes en probeerde deze dus voorzichtig in het koekje te spuiten direct na het bakken. En geloof me, dat werkt echt als een dolle! Op de foto zie je hoe mooi de vulling zich dan midden in het koekje verspreidt. Echt heerlijk! En zodra het koekje afkoelt, koelt ook de vulling af en stolt deze dus met het koekje mee. Zo krijg je een heerlijk koekje met een superlekkere verrassing aan de binnenkant!
Geen idee of het qua smaak ook echt lijkt op de cookies van Humble & Crumble. Wat ik wel weet, is dat deze koekjes echt superlekker zijn en dat je deze zeker eens moet proberen! Laat me vooral weten wat je er van vindt in de comments of op Instagram 🙂 Vind ik leuk!
Smakelijk!
Rozenkoekjes met rood fruit en vanillevulling
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- paar druppels rozenaroma
- 2 eieren
- 1 el maizena
- 0,5 tl bakingsoda
- 1 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 300 gram bloem
- 200 gram witte chocolade
- 25 gram gevriesdroogd rood fruit
Vanillevulling
- 180 gram poedersuiker
- 45 gram gesmolten boter
- 3 el gecondenseerde melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 tl vanilla aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker en de vanillesuiker luchtig. Voeg hier een paar druppels rozenaroma aan toe en mix goed. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
- Mix in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag. Hak de witte chocolade grof en roer dit samen met de stukjes gevriesdroogd fruit door het koekjesdeeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep 12 bollen van het beslag en leg dit op de bakplaat Bak de koekjes vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat als je kleinere koekjes maakt, je ze ook korter bakt.
Vanillevulling
- Maak ondertussen de vanillevulling. Smelt de boter in een steelpannetje. Mix dit vervolgens met de poedersuiker, gecondenseerde melk, vanille aroma en vanillesuiker tot een mooi stevig geheel. Doe dit over in een spuitzak.
- Als de koekjes (na 10 minuten) klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je gaat ze nu ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'.
- Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.