Weredgerechten: Griekse Kofta met Yoghurtdip en pitabroodjes

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta


Een nieuw recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten. Niet één van de bestverkochte 10 gerechten. Maar wel een favoriet als ik alle reacties mag geloven . Met dit recept blijf ik best dicht bij de interpretatie van Knorr van de Griekste Kofta. Ik voeg alleen een frisse yoghurtdip met knoflook toe. Een soort variant op de bekende tzatziki.

De Griekse kofta is heerlijk met orzo en/of zelfgebakken pita erbij. Ik maakte het er allebei bij, maar één van de twee zou ook voldoende moeten zijn :p Maarja, ik vind zelf veel verschillende bijgerechtjes altijd heel erg leuk en lekker. Sowieso zou je mijn pita een keer moeten proberen, want die zijn écht heel erg goed!

Ik kruid de koftarolletjes goed, omdat ik van veel smaak houd. Ook in de saus stop ik lekker veel kruiden en smaakmakers. Hierdoor wordt het een mooie volle en smaakvolle saus. Omdat de kofta en de saus zo vol en rijk van smaak zijn, vind ik een lekkere frisse dip hier heerlijk bij.

Ik ben benieuwd wat je van mijn versie van de Griekse Kofta uit de Knorr Wereldgerechten reeks vindt. Heb je tips of vind je het lekker? Laat het me vooral weten in de comments.

Je kunt alle versies van mijn Knorr Wereldgerechten vinden onder de categorie Wereldgerechten.

Smakelijk!

Weredgerechten: Griekse Kofta met Yoghurtdip en pitabroodjes
Pin recept Delen op Facebook
4.17 van 18 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kofta

  • 800 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el uienpoeder
  • 4 el paneermeel
  • 1 el komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • zout en peper

Saus

  • 400 gram orzo (risoni/risi) of pitabroodjes
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 courgette
  • 2 trostomaten
  • 1 blik tomatenstukjes
  • handjevol zwarte olijven in plakjes
  • 0,5 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes

Yoghurtdip

  • 300 ml dikke yoghurt
  • 2 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Meng voor de koftarolletjes alle ingrediënten voor de kofta goed door elkaar en kruid het gehakt voldoende met peper en zout. Bak eventueel een proefballetje zodat je weet dat de smaak er goed in zit.
  • Vorm mooie rolletjes van het gehakt. Zorg dat je ze niet te dik maakt, dan zijn ze ook sneller klaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie en bak de kofta daarin rondom bruin. Bereid vervolgens de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kofta in de pan en bak zo'n 2 minuutjes voorzichtig mee. Voeg nu de komijn, kaneel en het paprikapoeder toe en bak ook 2 minuutjes mee.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg nu het blik gepelde tomaten toe, samen met het runderbouillonblokje, een scheut water, de oregano, tijm en laurierblaadjes. Laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen zonder deksel totdat je een mooie dikke saus hebt.
  • Snijd ondertussen de courgette en de tomaten in plakjes en voeg toe aan de pan. Warm dit ook een paar minuutjes mee totdat de courgette beetgaar is (proeven!).
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar met wat peper en zout naar smaak. Serveer dit bij de orzo of pita en de Griekse Kofta.

Notities

Tip! Probeer deze Griekse Kofta ook eens met lamsgehakt in plaats van rundergehakt. Misschien wat moeilijker te krijgen, maar wel nóg lekkerder!

12 reacties

    • Bedankt voor je reactie! Fijn dat het zo in de smaak viel 🙂 Extra olijven en feta erbij klinkt als een heerlijke toevoeging, moet ik ook eens proberen!

    • Wat superleuk om te horen! Daar doe ik het voor 🙂 Heb je ook mijn andere Knorr alternatieven al geprobeerd? De burrito’s doen het ook heel erg goed! 😉

  1. 5 sterren
    Heerlijk recept!
    Ik voeg zelf nog een halve rode paprika toe aan de saus.
    Ik maak de Kofta vandaag voor het eerst in de Multicooker.
    Ik ben benieuwd of dat ook goed lukt.

  2. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept zeg en zelfs beter als de Knorr pakjes Ik heb alleen de tomaten weg gelaten omdat ik anderhalf blikje tomatenblokjes heb gebruikt. Ook de sau vervang ik door tzaziki omdat wij hier dol op zijn. Super bedankt voor je heerlijke recept!

    • Bedankt voor je reactie! Leuk om er je eigen draai aan te geven op die manier, en tzatziki erbij is natuurlijk altijd een goed idee 😉

  3. 5 sterren
    Mijn dochter is van jongs af aan dol op de wereldgerechten kofta. Deze variant vind ze nog lekkerder, vooral de kruiding van het gehakt. Bedankt Evie 😄

4.17 from 18 votes (12 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.