5x Kerst voorgerechten

5x Kerst voorgerechten

Een meergangen diner is altijd leuk met kerst! Maar wat zetten we nou als voorgerecht op het kerstmenu? Altijd lastig natuurlijk. Hopelijk kan ik wat van de keuzestress wegnemen door 5 heerlijke voorgerechten voor je op een rijtje te zetten. Ben je op zoek naar vega, vis of vlees als voorgerecht? Kan allemaal! Laat je vooral inspireren door onderstaande gerechtjes om een lekker kerstdiner op tafel te zetten 😉

1. Zalmbonbon met zeekraal

Zalmbonbon gevuld met mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes

Ik ben dus heel erg fan van zalm en zeker van gerookte zalm! Niet gek dus dat één van mijn favoriete kerst voorgerechten een voorgerecht met gerookte zalm is. Wil jij deze heerlijke gerookte zalm bonbon proberen met een vulling van mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes? Zet deze dan zeker op jouw kerstmenu. De zalmeitjes maken het helemaal af met een extra ziltige smaakexplosie in je mond. Love it!

>> Recept voor zalm bonbons met Hollandse garnaaltjes

2. Hertencarpaccio met truffelpesto

Hertencarpaccio met zelfgemaakte truffelpesto

Carpaccio is altijd een goed idee toch? Maar wil je ook eens wat anders dan de standaard carpaccio? Maak dan eens zelf carpaccio van hertenbiefstuk. Ik braad de biefstukjes eerst even aan, zodat je een mooi randje om de carpaccio krijgt. Met een zelfgemaakte truffelpesto maak je deze carpaccio nog net iets specialer! Een heerlijke start van elk kerstmenu! Wil jij deze carpaccio ook proberen?

>> Recept voor hertencarpaccio

Vitello tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise

Vitello Tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise en appelkappers

Nog een andere leuke variatie op carpaccio is de vitello tonnato. Heerlijke dungesneden gebraden fricandeau met een rijke zelfgemaakte mayonaise van tonijn en ansjovisjes. Leg er wat mooie grote kappertjes op en bestrooi de vitello tonnato met zout en peper. Een heerlijke Italiaanse start van jouw kerstdiner. Proberen?

>> Recept voor vitello tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise

4. Champignon ragout met pancetta en truffel

Champignon ragout met pancetta en truffel

Het mooiste aan de herfst vind ik denk ik wel het eten. Ragout staat daarom bij mij in de herfst regelmatig op het menu. Of het nou als hoofdgerecht is of als voorgerecht, kan allebei vind ik. In deze lijst dus als voorgerecht. Een heerlijke romige ragout met zout spek, heerlijke truffelsmaak en stevige champignons. Klinkt goed toch?

>> Recept voor champignon ragout met pancetta

5. Gevulde portobello’s

Italiaanse gevulde portobello met roomkaas, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en mozzarella

Of ben je op zoek naar een vegetarische start van je kerstdiner? Een mooie romige Italiaanse vulling met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten in een stevige portobello. Afgemaakt met een heerlijk laagje gegratineerde mozzarella bovenop. Serveer de gevulde portobello’s op een bedje van wat verse sla om de romige vulling te compenseren.

>> Recept voor gevulde portobello’s

Heb je een lekker voorgerecht uit kunnen kiezen? Maar ben je er nog niet uit wat het hoofdgerecht wordt? Neem dan eens een kijkje bij mijn kerst hoofdgerechten.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *