Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Pasta caponata
Ik kende caponata wel, maar had het eigenlijk tot mijn vorige vakantie in Italië nog nooit gegeten.. Maar toen ik het at, was ik meteen fan! Ik besloot er een pastagerecht van te maken voor een volledige maaltijd 🙂 Ik maakte het met orecchiette omdat ik dat een lekkere stevige pasta vind, maar je kunt natuurlijk de pasta kiezen die jij het lekkerst vindt. Kies wel het liefst voor een korte holle pasta, daar blijft de saus zo lekker inhangen. Een erg lekker gerechtje met lekker veel groente!
Dinsdag: Kip cashew met broccoli
Voor de dinsdag heb ik een lekker simpel wokgerechtje voor je! Met kip, broccoli en champignons in een lekker sausje dat je heel erg makkelijk zelf maakt. Dit gerechtje staat zo op tafel en dat is doordeweeks wel zo fijn. En je kunt natuurlijk altijd extra groenten toevoegen als je wil, gebruik dan wat extra broccoli of voeg ook nog wat paddenstoelen toe. Leuk om mee te experimenteren 🙂
Woensdag: Wortelsoep met chorizo
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk soepje met lekker veel groenten en krokantgebakken chorizo. Het zoete van de wortel en het hartige van de chorizo past echt perfect bij elkaar. Serveer er een stokbroodje bij om lekker in de soep te dippen! Ik vind soep altijd heerlijk en fijn om lekker veel van te maken. Dit kun je namelijk nog prima de volgende dag als lunch eten. Bewaar de chorizo dan wel even apart, blijft het lekkerder.
Donderdag: Macaronischotel
Dit recept maak ik echt al járen en het is een van de weinige recepten die ik vanuit mijn jeugd heb meegekregen. Toen ik nog thuis woonde was dit mijn favoriete eten thuis. Het recept heeft wel wat aanpassingen gehad in de loop der tijd, waardoor het nog lekkerder is! En het mooie, ik heb eigenlijk nog nooit iemand gehoord die het niet lekker vond. Echt comfortfood op en top!
Vrijdag: Sushi balletjes met zalm
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke sushi balletjes gevuld met zalm. Eigenlijk is het gewoon sushi voor als je jezelf er makkelijk vanaf wil maken. Deze sushi balletjes zijn namelijk echt veel makkelijker om te maken en net zo lekker! Probeer het laagje rijst zo dun mogelijk te houden zodat je wel een goede verhouding vulling en rijst hebt. Serveer evt. met wat extra sojasaus en wasabi voor nog meer smaak!
Zaterdag: Hongaarse goulash
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Hongaarse goulash op tafel! Een heerlijk stoofpotje op smaak gebracht met Hongaars paprikapoeder. En dat geeft het stoofvlees echt een heerlijke diepe smaak. Lekker met de zachte aardappels erin en de frisse crème fraîche voor een mooie frisse tegenhanger. Serveer evt. met rijst of brood.
Zondag: Crème brûlée panna cotta
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke crème brûlée panna cotta die je maakt met de nieuwste smaak van Licor 43. Een heerlijk fusion gerechtje tussen twee toch al topgerechten, kan niet anders dan lekker zijn toch? Officieel maakte ik dit recept voor Kerst, maar in principe kun je dit nagerechtje na elk etentje op tafel zetten. Altijd lekker toch en lekker simpel om te maken!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂





