Lekker en Gevarieerd weekmenu week 18

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 18

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta met chorizo en saffraan

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je, een lekkere pasta die een combi is van de Italiaanse en Spaanse keuken. Een klassieke Spaanse combi is namelijk amandel en saffraan in de vorm van een roomsausje. Hier past chorizo natuurlijk ook hartstikke lekker bij. En om er en complete maaltijd van te maken, maakte ik er een pasta van. Een heerlijk fusion gerechtje dat je zo op tafel hebt staan. Perfect dus voor de maandag!

Dinsdag: Kimchi bibimbap met mandu

Voor de dinsdag heb ik een lekker Koreaans recept voor je. Ik maakte eigenlijk de Koreaanse mandu zelf, maar die kun je ook hartstikke lekker kopen bij de toko, waardoor dit een prima gerecht is voor een doordeweekse dinsdag. De bibimbap is vooral een kwestie van alles bij elkaar doen in een kommetje en voor het eten nog even lekker doorroeren. En de mandu kun je bereiden zoals je zelf wil: stoven, bakken of frituren!

Woensdag: Thaise gebakken rijst

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk rijst gerechtje. Thaise gebakken rijst, gebaseerd op de Thais larb-sla wraps. Met kipgehakt, lekker veel munt en limoen voor een heerlijk fris gerechtje. Ik denk dat dit ook heel erg lekker is met noodles, maar ik had zin in gebakken rijst, dus heb ik het in een rijstgerecht verwerkt. Je kunt prima de rijst een dag van tevoren al koken, daardoor is het prima geschikt voor doordeweeks!

Donderdag: Coq au vin blanc

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijk recept voor je waar je ook alvast een lekker wijntje bij kunt drinken! Een coq au vin blanc, wat eigenlijk al niets meer betekent dan kip in witte wijn, met een zoete touch van abrikozen, pruimen en honing. Smaakt heerlijk met een friszoet wit wijntje erbij! En bak er wat stokbrood bij om die heerlijke saus mee op te deppen.

Vrijdag: Lemper met kip

En het is weer vrijdag! Ik weet nog dat ik het super spannend vond om zelf lemper te maken. Uiteindelijk bleek het gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn, je moet vooral gewoon even weten hoe je de plakrijst zo mooi plakkerig krijgt. En even gewenning krijgen met het vullen en rollen van de lemper. Maar als je dat onder de knie hebt, dan kun je deze heerlijke hapjes helemaal zelf maken! Ook prima om in te vriezen voor later 🙂

Zaterdag: Masala doksa

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer deze heerlijke Surinaamse stoof van eend! Heel erg lekker en een keer echt wat anders. Hoe vaak maak je nou eenmaal eend klaar? Ik kocht een hele eend bij de toko uit de diepvries en verdeelde deze zelf in stukken. Even een klusje, maar stiekem ook heel leuk om te doen :p

Zondag: Passievruchten cake

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze heerlijke Passievruchten cake met witte chocolade-passievrucht ganache. Een heerlijke frisse en Zomerse cake met een zoete topping van witte chocolade ganache met extra passievrucht. Ik maakte er een ronde cake van, maar dit kan ook prima in een ander soort vorm, net afhankelijk van de cake vormen die je in huis hebt 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.