Lekker en Gevarieerd weekmenu week 21

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 21

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta pesto met mortadella en burrata

Pasta met mortadella, ricotta, pesto, pistache en burrata

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Een super lekkere variant om de traditionele pasta pesto 🙂 Deze pasta pesto maak je namelijk met mortadella, pistachenootjes en burrata. Heerlijk romig en een beetje zoet van de pistache. De smakencombinatie van mortadella met pistache komt traditioneel gezien uit de streek rondom Bologna, daar zijn de smaken in dit gerecht dan ook zeker op gebaseerd 🙂

Dinsdag: Witte asperges met aardbeien en forel

Voor de dinsdag heb ik een lekker recept voor je met witte asperges. De asperges zijn namelijk in het seizoen en daar moet je gebruik van maken! Het aspergeseizoen is namelijk voorbij voordat je het doorhebt. En ik heb dan zelf altijd spijt als ik niet zo veel asperges heb gegeten. Daarom deze week ook weer een recept met witte asperges op het menu! Lekker Hollands, met Hollandse aardbeitjes erbij.

Woensdag: Thaise rode groentencurry

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk vegetarisch gerechtje. Een Thaise rode curry bomvol groenten. Geen moeilijk gerecht om te maken. Wel is het belangrijk dat je de currypasta zelf maakt, daar komt namelijk de smaak van het gerecht vandaan. Tegenwoordig heb je wel verschillende goede kant-en-klare currypasta’s, maar zelfgemaakt blijft toch het allerlekkerst!

Donderdag: Risotto met chorizo en bier

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje voor je waar je een heerlijk biertje bij kunt drinken! Sowieso gebruik je een deel van het bier als ingrediënt in de risotto en de rest kun je er lekker bij opdrinken. Deze risotto bevat lekker veel smaak door de chorizo, het bier en de amandelen. Daardoor is het een heerlijke rijke en machtige risotto, lekker dus om er een frisse salade bij te serveren 🙂

Vrijdag: Siu mai dumplings met garnalen

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze siu mai dumplings met garnalen zijn een heerlijke snack om het weekend mee af te trappen! Deze dumplings zijn niet moeilijk om te maken, en ze zijn wel echt heel erg lekker! Stoom ze even kort en je hebt een heerlijk gerechtje. Lekker om vanaf de bank af en toe een dumpling te snacken. Een top begin van het weekend dus 🙂

Zaterdag: Kippendijen in Madeira roomsaus

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijk stoofgerecht voor je met kip en Madeira. Als je wel eens op Madeira bent geweest, dan ken je dit gerecht hoogstwaarschijnlijk al. Daar serveren ze Madeira roomsaus namelijk bij verschillende soorten vlees. En daar is dit recept vandaan gekomen. Heerlijke zachte kippendijen in een romige saus die goed op smaak is door de Madeira. Lekker zoet én hartig 🙂

Zondag: Rozen Madeleines

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je wat tijd over? Maak dan deze heerlijke roze Madeleines met rozen smaak! De kleur is gewoon voor de leuk en omdat dit leuk past bij de rozen-smaak van de Madeleines, maar het gaat natuurlijk om de smaak van de koekjes. En die is top! En net zo lekker zonder de roze kleur 🙂 Dus ook als je geen roze kleurstof hebt of wil gebruiken en superlekker recept om te maken.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.