Lekker en gevarieerd weekmenu week 26

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 26

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta met paprikapesto en guanciale

Pasta met guanciale en geroosterde paprika pesto

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Als je pancetta al eens eerder hebt ingeruild voor guanciale, dan ben je waarschijnlijk net als ik guanciale verslaafd. Ik heb standaard een mooi groot stuk in de koelkast liggen, maar tegenwoordig kun je ook gewoon een klein stukje bij de Albert Heijn halen! Perfect, want dan kun je deze heerlijke pasta ook lekker makkelijk doordeweeks maken 🙂

Dinsdag: Broccoli soep met zalm

Voor de dinsdag heb ik een lekker makkelijk soepje voor je 🙂 Een brocoli soep met lekker veel groenten en wat gerookte zalm als topping. Liever geen vis? Dan kun je ook wat gerookte spekblokjes bakken en die als topping over je soep gebruiken. Beiden hartstikke lekker 🙂 En als je over hebt, heb je ook nog eens een heerlijke lunch voor de volgende dag!

Woensdag: Korean fried rice

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk gerechtje van gebakken rijst, een soort nasi, maar dan anders :p Deze Koreaanse gebakken rijst is lekker makkelijk om te maken en daardoor perfect voor een doordeweeks avondje! En natuurlijk maak je ‘m af met een gebakken eitje en eventueel wat kimchi voor erbij 🙂 Geniet ervan!

Donderdag: Bobotie

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje voor je dat iets langer duurt om te maken. Deze Zuid Afrikaanse is mijn variant van het welbekende wereldgerecht van Knorr. Helemaal zelf gemaakt en lekkerder dan uit een pakje natuurlijk! Het duurt iets langer om te maken omdat de bobotie natuurlijk ook nog even de oven in moet.

Vrijdag: Arancini met aubergine

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze arancini met klassieke vulling van aubergine, tomatensaus en mozzarella is een heerlijk borrelhapje om je weekend mee te beginnen! Leuk om er lekker veel van te maken, want je kunt arancini heel erg goed invriezen! En vanuit de diepvries direct frituren, zodat je gelijk wat lekkers op tafel hebt staan 🙂

Zaterdag: Kip pesto lasagne

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte kip pesto lasagne voor je! Met kipgehakt en daardoor echt een keer wat anders. En lekker veel pesto en mozzarella, want daar wordt iedereen gelukkig van toch? Heerlijk als je even de tijd hebt! De oven doet uiteindelijk toch het meeste werk he 😉

Zondag: Esma toetje

Zin in een heerlijk toetje? Dan wil je deze esma’s zeker eens proberen! Het zijn namelijk geen echte espresso martini’s, maar een heerlijk nagerecht op basis van dezelfde smaken als in een esma. Lekker veel koffie dus, maar dan in een wat stevigere versie. In ieder geval de perfecte afsluiter van jouw weekend en jouw diner! En zet ‘m anders zeker voor later op je lijstje, met Kerst bijv. is deze ook super lekker 😉

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.