Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Koreaanse sushi buldak bake
Voor de maandag heb ik een heerlijk ovengerechtje voor je. Een fusion recept waarbij ik vanalles met elkaar combineer. Wel eens van een sushi bake gehoord (da’s al fusion)? Nou daar maakte ik een Koreaanse variant van, gecombineerd met Koreaanse buldak. En afgemaakt met wat lekkere crispy chili oil natuurlijk! Een topgerecht voor als je een keer echt wat nieuws wil proberen 🙂
Dinsdag: Crispy chili oil noodles met gehakt
Voor de dinsdag heb ik een makkelijk noodle recept met kipgehakt en crispy chili oil. Ik ben zelf aardig verslaafd aan crispy chili oil en verrijk mijn gerechten er graag mee. Over het algemeen past crispy chili oil het beste bij Aziatische gerechten, maar je kunt het eigenlijk voor veel meer gebruiken. Bij deze dikke noodles met kipgehakt is de crispy chili oil in ieder geval heerlijk!
Woensdag: Broccoli soep met zalm
Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een heerlijke broccoli soep met gerookte zalm. Ik denk dat met dit herfstweer ook het soepseizoen weer is begonnen namelijk! Met deze broccoli soep zet je nog niet zo’n heel zware soep op tafel hoor. Lekker fris, vol groenten met extra smaak van de plakjes gerookte zalm. Lekker met een broodje met zeezoutboter erbij! Ook lekker als lunch de volgende dag.
Donderdag: Chorizo en gamba’s in rode wijnsaus
Deze donderdag gaan we voor een heerlijk gerechtje met orzo, chorizo en gamba’s. De chorizo stoof je in een rijke rode wijnsaus die je vervolgens mooi contrasteert met de zachte zoete gamba’s. Echt een super lekker gerecht voor de start van de herfst! Serveer er voor je portie groenten een frisse salade bij of ga voor geroosterde groenten uit de oven. Allebei heerlijk 🙂
Vrijdag: Pesto broodjes
Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Met deze zelfgemaakte pesto broodjes zet je niet alleen iets lekkers op tafel voor bij de borrel, deze broodjes kun je ook prima serveren bij je avondeten. Een heerlijk bijgerecht voor bij vanalles! En wat ik helemaal top vind aan deze broodjes, is dat je ze ook prima kunt invriezen. Op die manier heb je altijd een lekkere snack in huis voor onverwacht bezoek of gewoon voor als je er zin in hebt.
Zaterdag: Chinese black pepper stoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijk stoofpotje op het menu staan. Dit stoofvlees is een leuke variant op de bekende klassieke Chinese black pepper beef. Deze keer geen snel wokgerechtje, maar een heerlijke pan stoofvlees met superzacht vlees en lekker veel pit!
Zondag: Chocolade toetje met rode wijn
Zin in iets zoets dit weekend? Dit chocolade toetje met rode wijn en geroosterde druiven is echt een van mijn all-time favorieten! Ik vind dit persoonlijk een van de lekkerste toetjes die ik tot nu toe heb gemaakt. De chocolade gaat zo goed met de rode wijn en de geroosterde druiven zijn ook echt mega lekker. Gewoon echt een goed toetje en super makkelijk om te maken. Zet ‘m dus zeker een keer op jouw menu!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂