Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Eiwraps met teriyaki groenten
Voor de maandag heb ik een lekker vega recept voor je. Een simpele eiwrap goedgevuld met groenten en cashewnoten in een teriyaki sausje. Zo start jij je week met lekker veel groenten! En als je wat extra maakt, kun je er de volgende dag ook nog lekker mee lunchen, want daar is dit recept ook perfect voor! Niet moeilijk om te maken en het staat ook zó op tafel. Perfect toch voor de maandagavond? 🙂
Dinsdag: Noodles met char siu
Voor de dinsdag heb ik een lekker wokgerechtje. Heerlijke dikke udon noodles met char diwu en groenten in een hoisin saus. Gewoon lekker en makkelijk. De char siu koop je bij de Aziatische supermarkt. Daar koop je heerlijke stukken vlees uit de diepvries. Even laten ontdooien en je kunt het zo verwerken in je gerecht. En qua groenten kun je er eigenlijk in stoppen wat je wil 🙂
Woensdag: Vitello tonnato spaghetti
Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een mooi Italiaans fusion gerechtje. Ik maakte namelijk een pastagerecht, geïnspireerd op de klassieke vitello tonnato (het voorgerecht). Ik ben namelijk echt gék op vitello tonnato en vind het superjammer dat je deze smakencombinatie eigenlijk nergens anders tegenkomt. Daar breng ik graag verandering in! Onder andere met deze heerlijke pasta 🙂
Donderdag: Pompoen lasagne
Deze donderdag gaan we voor een heerlijk ovengerecht. Een echt comfortfood recept: lasagne. Maar dan anders! Want het is Herfst, dus de pompoenen zijn weer in het seizoen 🙂 En daar moeten we gebruik van maken! Deze lasagne maken we dus met pompoen, pijnboompitjes en lekker veel kaas, want daar kun je eigenlijk nooit mee misgaan. Even de oven in en je hebt een heerlijke maaltijd!
Vrijdag: Kipkroketjes
Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik maakte deze kipkroketjes met blond bier en crispy kippenhuid als voorgerecht tijdens een kerstdiner (van alle markten thuis die kroketten), maar ze zijn natuurlijk ook hartstikke lekker als borrelhapje! Maak er lekker veel zodat je een mooie voorraad in je diepvries kunt aanleggen en serveer ze met truffelmayonaise. Heerlijk!
Zaterdag: Draadjesvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een mooi stoofgerecht voor je! En eat your heart out hoor, want het is ook nog eens een Nederlands recept en die zijn zeldzaam bij mij. Maar voor een heerlijk bordje mals draadjesvlees met jus maak ik een uitzondering hoor. want daar kan ik zelfs geen nee tegen zeggen. Lekker met aardappelpuree en wat gekookte boontjes 🙂
Zondag: Chocolate chip cookies met koffie
Zin in iets zoets dit weekend? Dan raad ik je deze prachtige chocolate chip cookies met koffie en zeezout aan. Ja, echt. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar de koffie en het zeezout halen het lekkerste in de chocolade naar boven! En zo krijg je eigenlijk heel erg volwassen chocolate chip cookies. Ik ben er fan van! Maak er lekker veel en vries wat porties in, zodat je altijd een lekker tussendoortje hebt 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂