Lekker en gevarieerd weekmenu week 49

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 49

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Doperwten soep met groene curry

Voor de maandag heb ik een heerlijk soepje voor je! Ik vind deze tijd van het jaar namelijk perfect voor soep! En deze doperwtensoep met groene curry is lekker verwarmend maar ook fris. Een keer een ander soort erwtensoep :p Je kunt deze soep maken met een goede kant-en-klare groene currypasta, maar je kunt ook zelf groene currypasta maken. Op de maandag zou ik het vooral lekker makkelijk houden 😉

Dinsdag: Pasta met tonijn

Voor de dinsdag heb ik een snelle pasta met tonijn voor je. In een simpele pittige tomatensaus. Ik eet eigenlijk niet zo heel vaak tonijn (of andere vis) uit blik, terwijl je er heel veel lekkere dingen mee kan maken. Toen ik laatst in Lissabon was, heb ik een aantal blikjes met vis mee teruggenomen, dus binnenkort meer van dit soort recepten! Want eerlijk is eerlijk, vis uit blik is gewoon makkelijk én lekker!

Woensdag: Bacalhau ovenschotel

Misschien komt dit ook doordat ik laatst nog in Lissabon was, maar ik moest weer even denken aan deze heerlijke Portugese ovenschotel met bacalhau. Bacalhau is een van de specialiteiten in Portugal. Bacalhau is eigenlijk niets meer dan gezouten kabeljauw. Maar de smaak is wel echt anders en daardoor kun je er heerlijke gerechten mee maken die net anders smaken dan je gewend bent. Waaronder deze Portugese ovenschotel 🙂

Donderdag: Paella Valenciana

En laten we nog even in Mediterraanse stijl blijven voordat we doorgaan naar Azië met de volgende gerechten. Wist je dat de paella Valenciana dé originele paella is? En deze paella maak je zéker niet met zeevruchten. De Valenciaanse paella hoort namelijk met kip en konijn, en laat konijn nou net in het seizoen zijn. Een Zomers en Herfstig gerecht in één dus! Probeer vooral eens deze paella uit, zeker als je geen fan bent van zeevruchten paella 🙂

Vrijdag: Char siu dumplings

Ik vind deze dumplings vooral heel erg mooi gelukt! Een soort tortellini dumplings. En ze zijn best makkelijk om te maken, doordat je een vulling gebruikt van char siu dat je kant-en-klaar kunt kopen bij de Aziatische supermarkt. Op die manier kun je wel heerlijke (en prachtige) dumplings maken, maar het jezelf toch enigszins gemakkelijk maken. Enigszins, want het maken van de dumplings kost toch nog wel wat tijd en moeite 😉

Zaterdag: Lamskorma

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijke Indiase curry voor je! Een zachte en milde lamskorma. Met heerlijk mals en zacht vlees, goed op smaak gebracht met verschillende Indiase kruiden. Én heerlijk romig. Eigenlijk alles wat je wil van een curry 🙂 Serveer met witte rijst én naan, want waarom zou je kiezen?

Zondag: Licor 43 panna cotta

Ik zit al aardig in de Kerstrecepten, daarom alvast een voorproefje in dit weekmenu 🙂 Een heerlijke romige panna cotta met de horchata likeur van licor 43. Rijkelijk bestrooid met knapperige amaretti koekjes. Oefen ‘m nu alvast en je hebt deze Kerst een heerlijk dessert om op tafel te zetten! Panna cotta is daar altijd heel erg fijn voor omdat je dit perfect kunt voorbereiden 🙂 Scheelt je ook weer wat stress.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.