Mini Spaanse aardappeltortilla’s met chorizo

Ik maak deze tortilla al regelmatig in het groot, in de pan. Maar toen we een dagje naar het strand gingen, wilde ik iets makkelijks meenemen dat dus makkelijk is om te maken, maar vooral ook om mee te nemen. Deze mini tortilla’s zijn wat handzamer dan één grote tortilla en daardoor dus perfect om als hapje mee te nemen!

Normaal maak ik deze tortilla dus in de pan, maar in de oven gaat ook echt hartstikke goed. In een kwartiertje bak je deze mini tortilla’s af en je hebt een perfect hapje voor onderweg, voor een brunch of voor bij een tapasmaaltijd 🙂

Ik nam ze dus mee als hapje voor op het strand. Maar je kunt ze natuurlijk serveren op een feestje of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Eigenlijk zijn deze mini tortilla’s altijd goed :p Lekker, makkelijk en gewoon superleuk! Liever de grote tortilla maken? Of eentje met tonijn? Dat kan natuurlijk ook!

Smakelijk 🙂

Mini Spaanse aardappeltortilla's met chorizo
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Mini Spaanse aardappeltortilla’s met chorizo

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 24 tortilla’s
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • muffinvorm

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (iets kruimig)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chorizo worst (van ongeveer 200 gram)
  • olijfolie
  • 8 eieren
  • 1 zakje geraspte oude kaas (100 – 150 gram)
  • peper naar smaak
  • 2 el gedroogde peterselie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizoworst in halve plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze ook klein.
  • Verhit een laagje olijfolie in een brede koekenpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie. Bak hierin de aardappelschijfjes, uienringen, chorizo en knoflook in ongeveer een kwartiertje zacht en gaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  • Klop in een grote kom de eieren los met wat peper, zout en de verse peterselie. Schep, zodra de aardappels gaar en zacht zij,n het aardappelmengsel met een schuimspaan uit de pan. En voeg het toe aan de kom met eieren. Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuutjes indikken. Roer er nu de geraspte kaas doorheen.
  • Vet de muffinvormpjes in met wat olie en doe het mengsel over in de muffinvormpjes. Ik gebruikte een muffinvorm met 12 muffins en bakte de tortilla's in 2 lichtingen af. Bak de tortilla's in een kwartiertje gaar in de voorverwarmde oven. Eet ze lauw of koud.

3 reacties

  1. 5 sterren
    Dit gerecht vanmiddag gemaakt samen met de Spaanse kipkluifjes en de Spaanse gehaktballetjes. Ik dacht dat ik veel te veel zou hebben maar alles is opgegaan. Man, de kinderen inclusief schoonzonen vonden het heerlijk. Duidelijke recepten, geen ingewikkelde ingrediënten en makkelijk te maken. Een aanrader!

  2. 5 sterren
    Lekkere Spaanse gerechtjes gemaakt als afscheidsborrel voor onze dochter die met haar vriend 4 maanden voor het werk naar Spanje gaat. Met de Spaanse kipkluifjes en de Spaanse gehaktballetjes was het een heerlijke tapas geworden. Makkelijk te maken, lekkere combinaties en goede beschrijvingen. Een aanrader!

    • Hi Dorien,

      Wat leuk! Deze gerechtjes zijn inderdaad perfect voor een Tapas maaltijd! Fijn dat jullie zo genoten hebben 🙂

      Groetjes,
      Evie

5 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.