Mini Spaanse aardappeltortilla’s met chorizo

Mini Spaanse aardappeltortilla’s met chorizo

Ik maak deze tortilla al regelmatig in het groot, in de pan. Maar toen we een dagje naar het strand gingen, wilde ik iets makkelijks meenemen dat dus makkelijk is om te maken, maar vooral ook om mee te nemen.Deze mini tortilla’s zijn wat handzamer dan één grote tortilla en daardoor dus perfect om als hapje mee te nemen!

Normaal maak ik deze tortilla dus in de pan, maar in de oven gaat ook echt hartstikke goed. In een kwartiertje bak je deze mini tortilla’s af! En doordat het mengsel vrij vettig is, hoef je de muffinvorm ook niet in te vetten. Je schudt de tortilla’s er zo uit 🙂 Misschien nog even met een mesje de zijkanten wat losser maken, maar dan komen ze er zo uit!

Ik nam ze dus mee als hapje voor op het strand. Maar je kunt ze natuurlijk serveren op een feestje of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Eigenlijk zijn deze mini tortilla’s altijd goed :p Lekker, makkelijk en gewoon superleuk! Liever de grote tortilla maken? Of eentje met tonijn? Dat kan natuurlijk ook!

Smakelijk 🙂

Mini Spaanse aardappeltortilla's met chorizo

Mini Spaanse aardappeltortilla's met chorizo

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 24 tortilla's

Extra benodigdheden

  • muffinvorm

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (iets kruimig)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chorizo worst
  • olijfolie
  • 8 eieren
  • 1 zakje geraspte oude kaas (100 - 150 gram)
  • peper naar smaak
  • 2 el gedroogde peterselie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizoworst in halve plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze ook klein. Verhit een laagje olijfolie in een brede koekenpan (hier moet de tortilla uiteindelijk ook helemaal in passen. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie. Bak hierin de aardappelschijfjes, uienringen, chorizo en knoflook in ongeveer een kwartiertje zacht en gaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  • Klop in een grote kom de eieren los met wat peper, zout en de verse peterselie. Schep, zodra de aardappels gaar en zacht zij,n het aardappelmengsel met een schuimspaan uit de pan. En voeg het toe aan de kom met eieren. Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuutjes indikken. Roer er nu de geraspte kaas doorheen.
  • Doe het mengsel over in de muffinvormpjes. Ik gebruikte een muffinvorm met 12 muffins en bakte de tortilla's in 2 batches af. Bak de tortilla's in een kwartiertje gaar in de voorverwarmde oven. Eet ze lauw of koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling