Ik wilde een typisch Indonesisch gerecht maken om te combineren met mijn Sambal Goreng Kentang. En wat is er meer typisch Indonesisch dan Babi (Ketjap) Smoor? In deze Babi Ketjap gebruik ik schouderkarbonade die ik lekker lang laat stoven. Hoe langer je de babi smoor laat stoven hoe beter de smaken in het vlees trekken en hoe malser het vlees wordt.
Ik vind deze Babi Smoor en mijn rundersmoor tot nu toe de lekkerste Indonesische gerechten die ik heb gemaakt. Dus ben je nog op zoek naar gerechten voor een heerlijke Indonesische rijsttafel? Dan kun je met mijn recepten een eind komen.
Je kunt de Babi Ketjap Smoor heerlijk combineren met mijn Sambal Goreng Kentang, Sajoer boontjes of gado gado. Kook er ook wat witte rijst of lontong bij.
Smakelijk!
Babi Ketjap Smoor
Ingrediënten
- 600 gram schouderkarbonade
- 2 el bruine basterdsuiker
- zout en peper
- 1 el laos
- 6 el ketjap manis
- 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
Instructies
- Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd in kleine blokjes. Meng het vlees met de bruine basterdsuiker, laos, peper en zout. Zet dit voor ongeveer een half uurtje apart om de smaken in te laten trekken.
- Bak het vlees in een diepe stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur in een scheutje zonnebloemolie.
- Als het vlees mooi bruin is gebakken kun je de saus maken door de ketjap manis, ketjap asin en witte wijnazijn toe te voegen. Roer het goed door elkaar en laat het met de deksel op de pan 1 tot 2 uur stoven.
- Stoof aan het einde van de stooftijd zonder deksel zodat de saus wat inkookt. Serveer met witte rijst of lontong