Babi ketjap smoor van varkensschouder

Babi Smoor: Gestoofd varkensvlees met ketjap

Ik wilde een typisch Indonesisch gerecht maken om te combineren met mijn Sambal Goreng Kentang. En wat is er meer typisch Indonesisch dan Babi (Ketjap) Smoor? In deze Babi Ketjap gebruik ik schouderkarbonade die ik lekker lang laat stoven. Hoe langer je de babi smoor laat stoven hoe beter de smaken in het vlees trekken en hoe malser het vlees wordt.

Ik vind deze Babi Smoor en mijn rundersmoor tot nu toe de lekkerste Indonesische gerechten die ik heb gemaakt. Dus ben je nog op zoek naar gerechten voor een heerlijke Indonesische rijsttafel? Dan kun je met mijn recepten een eind komen.

Je kunt de Babi Ketjap Smoor heerlijk combineren met mijn Sambal Goreng Kentang, Sajoer boontjes of gado gado. Kook er ook wat witte rijst of lontong bij.

Smakelijk!

Babi ketjap smoor van varkensschouder
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Babi Ketjap Smoor

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 600 gram schouderkarbonade
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • zout en peper
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn

Instructies

  • Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd in kleine blokjes. Meng het vlees met de bruine basterdsuiker, laos, peper en zout. Zet dit voor ongeveer een half uurtje apart om de smaken in te laten trekken.
  • Bak het vlees in een diepe stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur in een scheutje zonnebloemolie.
  • Als het vlees mooi bruin is gebakken kun je de saus maken door de ketjap manis, ketjap asin en witte wijnazijn toe te voegen. Roer het goed door elkaar en laat het met de deksel op de pan 1 tot 2 uur stoven.
  • Stoof aan het einde van de stooftijd zonder deksel zodat de saus wat inkookt. Serveer met witte rijst of lontong

Notities

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.