Triple chocolate chip cookies

Triple chocolate chip cookies

Triple chocolate chip cookies zijn denk ik wel de meest bekende American cookies. Heerlijke chocolade koekjes met 3 soorten chocolade er in. Je kunt hiervoor speciale chocolate chips kopen, maar ik maak ze eigenlijk gewoon met repen chocolade die ik in stukken hak. Werkt prima en je krijgt heerlijke smeuïge stukjes chocolade in je koekjes. En je kunt ze gewoon bij de supermarkt halen.

En ze zijn zo makkelijk om te maken! Ideaal dus voor bijvoorbeeld een feestje of gewoon voor bij de koffie. Ik maakte eerder al gewone chocolate chip cookies en witte chocolade koekjes met macademia nootjes. Dus dit is een mooi recept als aanvulling op de koekjes verzameling 😉 Inmiddels staan er nog een stuk meer cookie recepten online. Dus neem vooral eens een kijkje!

Heb je zin in heerlijke versgebakken koekjes? Maar wil je er niet veel tijd aan besteden? Dan is dit recept perfect! Lekker, makkelijk en zo klaar! Of probeer een van mijn andere koekjes. In principe zijn al mijn American cookies gebaseerd op hetzelfde basisrecept (wat dus snel en makkelijk is) maar dan met verschillende combinaties en aanpassingen. Maar altijd snel klaar!

Smakelijk 😉

American Tripple Chocolate cookies

Tripple chocolate cookies

Voorbereiding 15 min
Bereiding 8 min
Totale bereidingstijd: 23 min
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 2 el cacao
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ondertussen de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de mixer met de bruine- en lichtbruine basterdsuiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Klop hier vervolgens de eieren doorheen totdat je een smeuïg mengsel hebt. Mix hier vervolgens de maizena, cacao, bakingsoda, mespunt zout en bakpoeder doorheen. Ga over op een spatel of houten lepel en meng er de bloem doorheen.
  • Hak de chocolade in grove stukken en roer dit door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes van het deeg. Leg de balletjes (met voldoende ruimte ertussen) op de bakplaat en bak de koekjes in 8 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster of afkoelrek om volledig af te koelen. Lekker om meteen te eten! Anders kun je ze bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *