Triple chocolate chocolade muffins

Triple chocolate chocolade muffins

Ik heb een heerlijk basisrecept voor grote fluffy XL muffins, waar je alle kanten mee op kunt. Waar ik zelf ook al verschillende muffin varianten mee heb gemaakt. Stuk voor stuk lekker natuurlijk, maar persoonlijk is dit wel mijn favoriet! Een soort goddelijke combi tussen brownie, muffin en triple chocolate cookie. Als je muffins wil maken, is dit er zeker eentje die ik aan zou raden!

Sowieso ben ik fan van chocolade (wie niet?), dus dit kan eigenlijk niet misgaan toch? Ik vind het leuk om altijd mooie grote muffins te maken. Ziet er prachtig uit! Maar ze zijn best wel machtig, dus maak je ook grote muffins, deel ze dan vooral 🙂 Persoonlijk vind ik een halve muffin meer dan genoeg. Maar manlief kan wel makkelijk een hele muffin wegwerken, dus het licht denk ik ook aan hoeveel je zelf aan kan :p

Ik gebruik eigenlijk nooit chocolate chips in mijn baksels, maar gewoon repen chocolade van bijvoorbeeld de Lidl of AH of Jumbo huismerk. Prima chocolade en heerlijk in je baksels. De chocolade blijft namelijk stevig genoeg om een heerlijke crunch mee te geven aan je muffins. En hak de chocolade vooral niet te klein, want juist die mooie grote stukken chocolade zijn zo heerlijk in deze chocolade muffins.

Smakelijk en bakze!

Triple chocolate chocolade muffins

Triple chocolate chocolade muffins

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 el cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 150 gram melkchocolade
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram pure chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak tussendoor de chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, cacao het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling