10x Sinterklaas recepten

10x Sinterklaas recepten

Yes het is weer zover! Sinterklaas is natuurlijk al eventjes in het land, maar op 5 december is het natuurlijk écht te doen! Tijd om dus alle heerlijke Sinterklaas recepten voor je op een rijtje te zetten. Wil je last minute nog wat lekkers maken voor Sinterklaas? Of heb je juist Sinterklaas snoepjes over waar je nog iets mee wil? Met deze 10 Sinterklaas recepten kom jij de dag wel door 🙂

1. Red velvet pepernoten

Red velvet pepernoten met witte chocolade

Dit zijn echt mijn nieuwe favoriete pepernoten! Ze zien er niet alleen supermooi uit, maar ze zijn ook echt megalekker! Ik heb eigenlijk niet echt een zwak voor pepernoten, maar als ik hieraan begin, dan stop ik niet snel meer :p Het is even een klus, maar dan heb je ook wel echt wat. Echt een aanrader!

>> Naar recept voor red velvet pepernoten

2. Sinterklaas toetje

Sinterklaas toetje met pepernoten en taaitaai

Dit recept maak ik echt al jaren, maar het blijft een topper! Ja het is een mega heftig toetje: het is machtig en er zit aardig wat alcohol in. Maar man wat is het ook lekker! Een laagje pepernoten die lekker veel speculaaslikeur hebben opgezogen, daarbovenop een laagje mascarpone room, met ook nog eens taaitaai popjes die wat likeur hebben opgezogen én afgetopt met snoepjes en pepernoten! Yummmm

>> Naar recept voor Sinterklaas toetje

3. Sinterklaas rocky road

Sinterklaas rocky road met strooigoed

Een perfect recept voor als je van je Sinterklaas snoep af wil! Je stopt ze namelijk in een heerlijke soort van chocolade fudge, laat het opstijven in de koelkast en je hebt je eigen Sinterklaas rocky road! Stop er vooral in wat je zelf lekker vindt 🙂 Vies wordt het toch niet!

>> Naar recept voor Sinterklaas rocky road

4. Oreo pepernoten

Oreo pepernoten

Oreo is lekker en pepernoten zijn lekker.. Need I say more? In dit recept combineer ik deze twee heerlijkheden, wat dus ook niet anders dan lekker kan zijn 🙂 Het is even wat werk, maar dan heb je een hele hoop superlekkere pepernoten! Hier kom jij Sinterklaas wel mee door 🙂

>> Naar recept voor oreo pepernoten

5. Gevulde speculaas koeken

Gevulde speculaas koeken (American Speculaas cookies)

In principe is dit geen baanbrekend nieuw idee.. Gevulde speculaas koeken. Wat is er dan wel nieuw en lekker aan? Nou, dat het gevulde American cookies zijn, in plaats van de standaard gevulde koeken die je in de supermarkt ziet. Leuk om deze variant dus eens te proberen!

>> Naar recept voor gevulde speculaas koeken

6. Speculaas cake met amandelen

Speculaas cake met amandelen

Tja, hier hoef ik denk ik niet zoveel over te zeggen toch? Een lekkere simpele cake. Maar dan met speculaaskruiden en stukjes blanke amandelen. Zo klaar en gewoon heel erg lekker. Eet een plakje bij een kopje thee of warme chocomel en je dag is weer goed 🙂

>> Naar recept voor speculaas cake met amandelen

7. Witte chocolade pistache pepernoten

Witte chocolade pepernoten met pistache

Nog zo’n heerlijk pepernoten recept! Leuk om eens wat anders te maken dan de klassieke pepernoten, hoewel die natuurlijk ook superlekker zijn.. Ik vind het juist extra leuk om wat nieuws te proberen! En ik denk dat dit wel nieuw is.. En het zijn sowieso de lekkerste witte chocolade pistache pepernoten die ik heb geproefd!

>> Naar recept voor witte chocolade pistache pepernoten

8. Sinterklaas arretjescake

Sinterklaas arretjes cake

Dit is sowieso een van de makkelijkste recepten die je hier gaat vinden. Een heerlijke zacht smeuïge arretjescake bomvol met strooigoed en (chocolade)pepernoten. Hij is aan de zachte kant, en waarschijnlijk zit je tijdens en na het eten helemaal onder de chocolade, maar dat is het ruim waard!

>> Naar recept voor Sinterklaas arretjescake

9. Gevulde speculaas muffins

Gevulde speculaas muffins

Gevulde speculaas kent iedereen wel.. Maar ik stopte het in een muffin! Heerlijke zelfgemaakte amandelspijs in een zachte muffin met lekker veel speculaaskruiden en amandelsnippers. Klinkt goed toch?

>> Naar recept voor gevulde speculaas muffins

10. Pandan pepernoten

Pandan pepernoten

Nog een leuke pepernoot variant! Ik maakte namelijk pandan pepernoten (ofja kruidnoten eigenlijk) en niet alleen zijn deze superleuk felgroen, maar ook nog eens hartstikke lekker! Ga jij ze ook proberen?

>> Naar recept voor pandan pepernoten

Bonusrecept: Pepernoten

Pepernoten bakken met dit simpele pepernoten recept

En tot slot: een recept voor simpele zelfgebakken pepernoten! Dat kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Persoonlijk vind ik dit niet het leukste en meest innovatieve recept uit de lijst. Maar zelfgebakken pepernoten blijven natuurlijk altijd een stuk lekkerder dan de pepernoten uit de supermarkt!

>> Naar recept voor zelfgebakken pepernoten

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie voor het aankomende Sinterklaasfeest geeft! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande recepten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal aan jou! 🙂 Heb je een van de Sinterklaas receppten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.