Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 17

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 17

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta pesto met gerookte zalm

Pasta pesto met gerookte zalm

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je, een echte klassieker, maar dan met een leuk tintje. Dit is namelijk een pasta pesto, maar dan afgetopt met extra gerookte zalm. Zo maak je een heerlijk luxe gerecht van de pasta pesto! Nog steeds net zo snel en makkelijk om te maken, maar nu extra lekker. Dat wil je toch sowieso? Zet ‘m dus zeker op je menu voor deze week.

Dinsdag: Ei wraps met teriyaki groenten

Voor de dinsdag heb ik een lekker vega receptje voor je. Dit recept stamt nog uit de tijd dat ik een beetje gezond wilde doen, die fases heb ik over het algemeen niet zo heel veel, dus profiteer ervan! Een simpel gebakken eitje met een vulling van lekker veel groenten, op smaak gebracht met teriyaki saus en wat cashewnootjes voor de crunch!

Woensdag: Noodles in amandelsaus

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk noodle gerechtje gebaseerd op gado gado, maar dan anders. In dit roerbakrecept maak ik namelijk een saus op basis van amandelpasta, in plaats van pindakaas, zoals je bij een klassieke gado gado gewend bent. Met lekkere verse sugarsnaps uit de moestuin. Anders dan een gado gado dus, maar ook heel erg lekker!

Donderdag: Portugese bacalhau ovenschotel

Vandaag gaan we voor een heerlijke ovenschotel uit Portugal. Met vis, maar dan niet zomaar vis, maar gezouten vis. In Portugal eten ze veel bacalhau, wat gezouten vis is. Vanuit vroeger werd dit gedaan zodat je vis langer goed kon houden, dat is nu natuurlijk niet meer zo hard nodig als toen, maar inmiddels zit het zo in de cultuur, dat je in Portugal nog veel bacalhau tegenkomt.

Vrijdag: Indische worstenbroodjes

En het is weer vrijdag! Ik raad iedereen aan om eens een keer zelf worstenbroodjes te maken, zeker als je (net als ik) uit Brabant komt. De traditionele Brabantse worstenbroodjes zijn natuurlijk hartstikke lekker. Maar als je het maken van worstenbroodjes eenmaal onder de knie hebt, is het ook heel erg leuk om eens een andere soort te maken, bijvoorbeeld deze Indische worstenbroodjes.

Zaterdag: Lamstajine met courgette en citroen

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer deze heerlijke Zomerse lamstajine met courgette, paprika en citroen. Deze lamstajine is een stuk frisser en Zomerser dan de klassieke lamstajine met pruimen (en abrikozen). Serveer met wat verse couscous en je hebt een heerlijke maaltijd!

Zondag: Limoncello plaatcake

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze heerlijke Limoncello plaatcake met citroen. Bakken met alcohol geeft een heerlijke intense smaak aan je baksel, zo ook in deze plaatcake. En hoe mooi ziet die bovenste citroenlaag eruit? De schillen van de citroen worden ook lekker zacht door het bakken, dus die kun je prima mee eten. Heerlijk toch!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.