Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Kip in mosterdroomsaus
Voor de maandag heb ik een heerlijk comfortfood receptje voor je! Malse kippendijen in een zachte mosterdroomsaus. Gewoon een heerlijk recept en wat mij betreft ook echt een heerlijk comfortfood gerecht. En dat hoeven we echt niet alleen maar voor de koude dagen te bewaren. Dit gerecht is wat mij betreft altijd lekker! Dip er wat vers (stok)brood in of serveer met witte rijst en wat groenten.
Dinsdag: Paddenstoelen galette
Voor de dinsdag heb ik een ovengerechtje voor je. Een gerecht waar je misschien iets meer tijd aan kwijt bent omdat je het deeg zelf maakt, maar geloof mij, dat is het meer dan waard! Dit deeg is namelijk heerlijk bros en echt perfect voor een goede galette. Deze galette top je af met miso-paddenstoelen, cheddar, burrata en wat crispy chili oil voor de finishing touch.
Woensdag: Kip cashew
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke kip cashew met broccoli en witte rijst. Een heerlijk makkelijk wokgerechtje met een homemade sausje erbij en wat witte rijst. Je spiced dit wokgerecht wat op met verse rode peper en dat ziet er niet alleen leuk uit (voor de kleur), maar voegt ook een heerlijke pittige smaak toe en dat kan dit gerecht wat mij betreft goed hebben!
Donderdag: Gehaktballetjes in truffelroomsaus
Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje dat ietsjes langer duurt om te maken. Maar gehaktballetjes zijn het altijd waard! Want wie houdt er nou niet van een goede gehaktbal? En de saus is ook fantastisch! Ik ben zelf namelijk helemaal dol op truffel, dus wanneer ik truffel in een receptje kan verwerken, dan doe ik dat natuurlijk meteen 🙂
Vrijdag: Arancini
En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze Italiaanse arancini heb ik gemaakt naar een traditionele smakencombinatie. Ik vulde ze uiteraard met risotto, maar ook met en tomatensaus op basis van aubergine, met binnenin wat zachte mozzarella. Even de frituur in en je hebt een heerlijke snack! Vorm ze in de mooie klassieke kegelvorm voor de echte authentieke look.
Zaterdag: Kefta tajine
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte tajine voor je! Deze keer met gestoofde eieren en gehaktballetjes. Bestrooi met wat verse kruiden en gebakken amandelen en je hebt een heerlijke tajine. Serveer er (parel)couscous bij en geroosterde groenten uit de oven 🙂
Zondag: New York cheesecake
Zin in een heerlijk toetje of een lekker tussendoortje? Dan raad ik je deze heerlijke fluweelzachte New York cheesecake aan! Gewoon de klassieke smaak, zonder poespas. Maar je kunt ‘m uiteraard nog pimpen met wat vers fruit en verse munt. Ziet er ook altijd mooi uit. Qua smaak vind ik niet dat de cheesecake het nodig heeft, maar als je het als fancy dessert wil serveren is het wel leuk 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂