Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Risotto tagliata di manzo
Voor de maandag heb ik een heerlijke risotto voor je. Gebaseerd op het klassieke italiaanse gerecht Tagliata di Manzo! Je serveert de (ribeye) steak op een heerlijke truffel risotto met parmezaanse kaas flakes, rucola, balsamico crème en een bolletje burrata. Een super lekker recept om je week mee te starten! Deze risotto heb je in een half uurtje wel op tafel staan 🙂 Wel zo fijn voor de maandag!
Dinsdag: Pasta met sardientjes
Voor de dinsdag heb ik deze heerlijke pasta met citroen, pistache en sardientjes voor je. Nog een wat Zomers gerechtje, maar hopelijk komen er ook nog wat lekkere zonnige dagen aan. Ik serveerde er een lekkere frisse witte wijn bij, maar daar heb je doordeweeks misschien geen zin in :p Garneer de pasta met lekker veel geraspte parmezaanse kaas en geniet van de frisse ziltige smaken!
Woensdag: Thaise gebakken rijst
Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een heerlijke Thaise gebakken rijst in de stijl van een Pad Thai 🙂 Dezelfde smaakmakers, mar dan met gebakken rijst in plaats van rijstnoedels. Lekker voor de afwisseling en ook lekker makkelijk voor doordeweeks 🙂 Voor gebakken rijst kun je het beste zo droog mogelijke rijst gebruiken, dus geen plakrijst of kook je rijst de dag van te voren al, dan plakt het ook niet zo.
Donderdag: Courgette lasagne
Deze donderdag gaan we voor een heerlijke lasagne die een beetje anders is. Deze lasagne maak je met courgette, mortadella en pistache! De combinatie van pistache en mortadella is klassiek voor de Bologna regio in Italië en past ook heel erg goed bij de smaak van de courgette. In dit recept gebruik ik wel gewoon lasagne vellen, maar die wissel ik af met de courgette zodat je toch wat extra groenten eet 🙂
Vrijdag: Spaanse tortilla
En het is weer vrijdag! Tijd voor een lekker (borrel)hapje! Deze Spaanse aardappeltortilla maak ik echt al járen. Mijn geheim: ik voeg er wat plakjes chorizo en lekker veel kaas aan toe. Dit zorgt ervoor dat je goed veel smaak in je tortilla hebt. Een aardappeltortilla kan namelijk snel flauw worden en dat is jammer. Wil je liever geen varkensvlees gebruiken? Dan kun je plakjes suçuk gebruiken, smaakt ook hartstikke goed!
Zaterdag: Portugees stoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijk stoofpotje op het menu staan. Met Portugese chouriço en Madeira wijn van het gelijknamige eiland. Daardoor krijgt je stoofpotje een heerlijke diepe en licht zoete smaak. Wat dan weer heerlijk past bij de zoute en hartige smaak van de chouriço. Een heerlijk gerecht (vind ik)!
Zondag: Pompoencake
Zin in iets zoets dit weekend? Ik maakte een super lekkere pompoen cake. Met pompoenpuree uit blik, wat je veel in de Amerikaanse keuken ziet. Maar wat je in Nederland gelukkig ook prima kunt krijgen. Ik kocht de pompoenpuree bij de toko, maar ik ben het ook wel eens online of in de supermarkt tegengekomen. De pompoencake topte ik af met een heerlijke smeuïge monchou botercrème. Heerlijk!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂