Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 14

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 14

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Kip kerrie met sperzieboontjes

Kip kerrie met kokosmelk, boontjes, ananas en cashewnoten

Vroeger vond ik kip kerrie dus helemaal niet lekker. Mijn moeder maakte dit namelijk met zilvervliesrijst en verder zag het er erg kleurloos en niet smakelijk uit. Gelukkig ben ik er achter gekomen dat ik kip kerrie op mijn eigen manier wél heel erg lekker vind! Met risottorijst, kokosmelk, lekker veel kerrie natuurlijk, sperzieboontjes en cashewnoten.

Dinsdag: Pasta All’amatriciana

Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je! Een keer geen pasta maandag, maar pasta dinsdag 🙂 Ik maakte een heerlijke simpele pasta met guanciale (je kunt natuurlijk ook pancetta gebruiken) in een simpele pittige tomatensaus. Lekker simpel en vers zoals je van de Italiaanse keuken gewend bent! Veel, met weinig.

Woensdag: Tomatensoep met gnocchi

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke soep van tomaten en garneren deze met heerlijke gebakken gnocchi. Door de gnocchi te bakken worden ze lekker knapperig wat een mooi contrast geeft met de romige tomatensoep. Gewoon lekker simpel! Eet er evt. wat brood met kruidenboter bij, maar dat is eigenlijk niet eens nodig.

Donderdag: Quiche met erwtjes en feta

Vandaag gaan we voor een heerlijk ovengerecht! Zelf quiche maken is heerlijk, maar wel even een klusje. Ik maak namelijk ook graag het deeg zelf. Niet per se nodig, maar wel net lekkerder dan kant-en-klaar (hartige taart) deeg. Gelukkig doet de oven daarna het meest werk. Als je wat extra tijd hebt vanavond, zet dan vooral deze heerlijke quiche met erwtjes, tuinbonen en feta op het menu!

Vrijdag: Bolani – Afghaans gevuld brood

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke bolani! Dit zijn Afghaanse gevulde gefrituurde broodjes met aardappel. En dat is verrassend lekker! Het frituren geeft namelijk een andere dimensie aan de broodjes en de vulling is ook heerlijk kruidig. Met twee heerlijke dipsausje erbij waan je je echt even niet in Nederland!

Zaterdag: Tortellini met salsicce en truffelsaus

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer zelf pasta! Geloof me, je zal versteld staan van de smaken. Ik vind kant-en-klare ravioli of tortellini altijd vaak een beetje vlak en flauw. Nou dat is heel anders als je de pasta en de vulling zelf maakt! Zeker eens het proberen waard.

Zondag: Zwarte sesam ijs

Wil je vandaag eens echt exotisch doen? Probeer dan eens zwarte sesam ijs. In Azië helemaal geen gekke combinatie, maar hier in Nederland zijn we het niet echt gewend. Terwijl dit ijs heel erg lekker is! De zwarte sesam geeft namelijk een heerlijke aardse smaak aan het ijs waardoor het niet alleen zoet is, maar zelfs ook een beetje hartig. Echt heel erg lekker! En je hebt niet per se een ijsmachine nodig om dit ijs te maken 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.