Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Orecchiette met pesto en gamba's
Easy Monday! We starten de week met een heerlijke pasta! Deze pasta met pesto, courgette en gamba’s is lekker makkelijk om te maken en gewoon echt heel erg lekker 🙂 Ik gebruik hier orecchiette voor (vind ik lekker), maar je kunt natuurlijk ook een pasta gebruiken die je nog in huis hebt. Gewoon een lekkere pasta voor een makkelijke start van de week! Maak wel je pesto zelf, want dat bepaalt wel echt de smaak van dit gerecht 🙂
Dinsdag: Aubergine shakshuka
Vandaag een heerlijke shakshuka. Gebaseerd op de geroosterde paprikadip ‘muhammara’. Helemaal vega, met zachte gestoofde aubergine, eitjes natuurlijk en wat zoete frisse granaatappelpitjes. Echt een heerlijk gerecht! De saus maak je dus op basis van geroosterde paprika’s. Voor het gemak gebruik ik paprika’s uit een pot, maar heb je de tijd om ze zelf te roosteren, zeker doen!
Woensdag: Crispy chili oil noodles
Halverwege de werkweek! We maken heerlijke noodles met crispy chili oil, kipgehakt, een gebakken eitje en wat gestoomde paksoi. Lekker makkelijk en een beetje pittig 🙂 Een perfect gerecht voor als je niet veel tijd hebt om te koken. Deze noodles zijn namelijk echt zo klaar, maar ze zijn wel mega lekker! En zo’n gebakken spiegeleitje maakt het gerecht natuurlijk helemaal af 🙂
Donderdag: Burmese gebakken rijst
En we gaan weer een andere kant van de wereld op! Met deze gebakken Burmese rijst zet je een heerlijk fris gerechtje op tafel. En een keer echt wat anders. Ik serveerde er komkommer bij om toch de nodige groenten binnen te krijgen 🙂 Het leuke aan dit gerechtje is dat het spicy en kruidig is, maar ook lekker fris door de blaadjes munt die je er doorheen doet. Lekker verrassend kommetje rijst dus!
Vrijdag: Afghaanse seekh kebab
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze gezellige mini seekh kebab geïnspireerd op de normale (grotere) seekh kebab uit Afghanistan. Met twee heerlijke dipsausjes erbij. Superlekker! Ik maakte deze seekh kebabjes als voorgerechtje, maar je kunt ze natuurlijk perfect op tafel zetten als borrelhapje. Eventueel zou je ze al eerder kunnen maken en in kunnen vriezen tot gebruik. Extra makkelijk!
Zaterdag: Osso buco met paddenstoelen
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke niet-traditionele osso buco op tafel! Deze osso buco maak je met gemengde paddenstoelen en sherry. Een leuke variant voor deze tijd van het jaar 🙂 Niet traditioneel dus, maar daardoor zeker niet minder lekker. Deze osso buco schreeuwt echt comfort food, dus dat heeft het gemeen met het origineel 🙂
Zondag: Japanse red velvet cheesecake
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke Japanse red velvet cheesecake met monchou topping. Een Japanse cheesecake is heerlijk luchtig en lekker jiggly en omdat ik graag red velvet varianten van alles maak, maakte ik hier ook een red velvet variant van! Een heerlijke super fluffy cheesecake met een mooie zachte frosting bovenop. Die net die lekkere touch geeft door de monchou 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂