Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 9

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 9

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag Orecchiette met pasta en gamba’s

Orecchiette met groene pesto, gamba's en courgette

Easy Monday! We starten de week met een heerlijke pasta! Deze pasta met pesto, courgette en gamba’s is lekker makkelijk om te maken en gewoon echt heel erg lekker 🙂 Ik gebruik hier orecchiette voor (vind ik lekker), maar je kunt natuurlijk ook een pasta gebruiken die je nog in huis hebt.

>> Naar recept voor orecchiette met gamba’s

Dinsdag Aubergine shakshuka

Aubergine shakshuka met gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel

Vandaag een heerlijke shakshuka. Gebaseerd op de geroosterde paprikadip ‘muhammara’. Helemaal vega, met zachte gestoofde aubergine, eitjes natuurlijk en wat zoete frisse granaatappelpitjes. Echt een heerlijk gerecht!

>> Naar recept voor aubergine shakshuka

Woensdag Crispy chili oil noodles met kip

Crispy chili oil noodles met kipgehakt en gestoomde paksoi

Halverwege de werkweek! We maken heerlijke noodles met crispy chili oil, kipgehakt, een gebakken eitje en wat gestoomde paksoi. Lekker makkelijk en een beetje pittig 🙂

>> Naar recept voor crispy chili oil noodles

Donderdag Burmese gebakken rijst

Burmese gebakken rijst met komkommer

En we gaan weer een andere kant van de wereld op! Met deze gebakken Burmese rijst zet je een heerlijk fris gerechtje op tafel. En een keer echt wat anders. Ik serveerde er komkommer bij om toch de nodige groenten binnen te krijgen 🙂

>> Naar recept voor Burmese gebakken rijst

Vrijdag Afghaanse seekh kebab

Afghaanse mini seekh kebab

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze gezellige mini seekh kebab geïnspireerd op de normale (grotere) seekh kebab uit Afghanistan. Met twee heerlijke dipsausjes erbij. Superlekker!

>> Naar recept voor mini seekh kebab

Zaterdag Ossobuco met paddenstoelen

Osso buco met sherry, witte wijn en gemengde paddenstoelen: Herfst osso buco

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke niet-traditionele osso buco op tafel! Deze osso buco maak je met gemengde paddenstoelen en sherry. Een leuke variant voor deze tijd van het jaar 🙂

>> Naar recept voor osso buco met paddenstoelen

Zondag Japanse red velvet cheesecake

Japanse red velvet cheesecake met monchou topping en pecannoten

Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke Japanse red velvet cheesecake met monchoutopping. Een Japanse cheesecake is heerlijk luchtig en lekker jiggly en omdat ik graag red velvet varianten van alles maak, maakte ik hier ook een red velvet variant van!

>> Naar recept voor Japanse red velvet cheesecake

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.