Speculaas crumble met appel en zeezout

Speculaas crumble met appel en zeezout

Ik wilde graag iets lekkers verzinnen voor Sinterklaas. Van de ideeën die ik had, koos mijn vriend deze uit, dus dit is het eerste sinterklaasrecept geworden! De andere ideeën zul je de komende weken ook wel langs zien komen.

Nu is het dus een speculaas crumble geworden. Een appel crumble, maar dan net anders. Door de crumble heb ik speculaaskruiden gemengd en door de appels speculaaskruiden en kruimels speculaasbrokken. En om het zoete te combineren, voeg ik wat grofgemalen zeezout toe aan de crumble. Je kunt eventueel ook nog wat karamel (en zeezout) door de appels heen roeren. Ik heb deze keer gekozen om het te serveren met salted caramel brownie ijs van Ben en Jerry’s. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Speculaas crumble met appel en zeezout
Speculaas crumble met appel en zeezout
Maaltijd Toetjes
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Vulling
  • 3 friszoete appels
  • 1 el limoensap
  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 4 el speculaaskruimels
Crumble
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • zeezout
Maaltijd Toetjes
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Vulling
  • 3 friszoete appels
  • 1 el limoensap
  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 4 el speculaaskruimels
Crumble
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • zeezout
Speculaas crumble met appel en zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, maak ze schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schep de appels om met het limoensap, de speculaaskruiden, bruine basterdsuiker, bloem en speculaaskruimels. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, maak ze schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schep de appels om met het limoensap, de speculaaskruiden, bruine basterdsuiker, bloem en speculaaskruimels. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes
  2. Zeef voor de crumble de bloem in een grote mengkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem. Voeg hier ook de bruine basterdsuiker en speculaaskruiden aan toe. Kneed het me je vingers tot kleine kruimels. Kruimels die te groot zijn, kun je met je vingers kleiner wrijven. Als de kruimels de juiste grootte hebben doe je er naar smaak wat zeezout bij. Ik vind het lekker als het flink zoutig is, dat combineert lekker met de zoetzure appels.
    Zeef voor de crumble de bloem in een grote mengkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem. Voeg hier ook de bruine basterdsuiker en speculaaskruiden aan toe. Kneed het me je vingers tot kleine kruimels. Kruimels die te groot zijn, kun je met je vingers kleiner wrijven. Als de kruimels de juiste grootte hebben doe je er naar smaak wat zeezout bij. Ik vind het lekker als het flink zoutig is, dat combineert lekker met de zoetzure appels.
  3. Verdeel de crumble over het appelmengsel in de 4 ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes crumble in de oven en bak het zo'n 40 minuten. De appels zijn dan zacht en licht gekarameliseerd met de suiker. Serveer het met een klein bolletje roomijs. Smakelijk!
    Verdeel de crumble over het appelmengsel in de 4 ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes crumble in de oven en bak het zo'n 40 minuten. De appels zijn dan zacht en licht gekarameliseerd met de suiker. Serveer het met een klein bolletje roomijs. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *