Wereldgerechten: Griekse Kofta

Wereldgerechten: Griekse Kofta


Een nieuw recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten. Niet één van de bestverkochte 10 gerechten. Maar wel een favoriet als ik alle reacties mag geloven . Met dit recept blijf ik best dicht bij de interpretatie van Knorr van de Griekste Kofta. Ik voeg alleen een frisse yoghurtdip met knoflook toe. Een soort van variant op de bekende tzatziki.

De rijst die ik bij de Griekse Kofta gebruik is zilvervliesrijst. Dit is een gezondere rijstsoort die ook nog eens minder koolhydraten bevat. Niet volledig koolhydraatvrij, maar wel koolhydraatarm. Overigens at ik er heerlijke pitabroodjes bij, maar dat is niet zo koolhydraatarm of gezond. Maar kan allebei!

Ik kruid de koftarolletjes goed, omdat ik van veel smaak houd. Ook in de saus stop ik lekker veel kruiden en smaakmakers. Hierdoor wordt het een mooie volle en smaakvolle saus. Omdat de kofta en de saus zo vol en rijk van smaak zijn, vind ik een lekkere frisse dip hier heerlijk bij.

Ik ben benieuwd wat je van mijn versie van de Griekse Kofta uit de Knorr Wereldgerechten reeks vindt. Heb je tips of vind je het lekker? Laat het me vooral weten in de comments.

Je kunt alle versies van mijn Knorr Wereldgerechten vinden onder de categorie Wereldgerechten.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wereldgerechten: Griekse Kofta
Wereldgerechten: Griekse Kofta
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Griekenland
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kofta
  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el uienpoeder
  • 4 el paneermeel
  • 1 el komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • zout
  • peper
Saus
  • 400 gram zilvervliesrijst of pitabroodjes
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • handjevol zwarte olijven in plakjes
  • 0,5 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
Yoghurtdip
  • 300 ml dikke yoghurt
  • 2 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • zout
  • peper
  • snufje paprikapoeder
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Griekenland
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kofta
  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el uienpoeder
  • 4 el paneermeel
  • 1 el komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • zout
  • peper
Saus
  • 400 gram zilvervliesrijst of pitabroodjes
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • handjevol zwarte olijven in plakjes
  • 0,5 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
Yoghurtdip
  • 300 ml dikke yoghurt
  • 2 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • zout
  • peper
  • snufje paprikapoeder
Wereldgerechten: Griekse Kofta
Instructies
  1. Meng voor de koftarolletjes alle ingrediënten voor de kofta goed door elkaar en kruid het gehakt voldoende met peper en zout. Vorm mooie rolletjes van het gehakt. Zorg dat je ze niet te dik maakt, dan zijn ze ook sneller klaar. Leg opzij totdat je ze nodig hebt. Bereid de zilvervliesrijst zoals op de verpakking aangegeven in gezouten water. Of bereid de pitabroodjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Verwarm een beetje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de ui en de knoflook in voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg nu de komijn, kaneel en het paprikapoeder toe en bak ook 2 minuutjes mee. Voeg nu de koftarolletjes toe en bak ze aan alle kanten rondom bruin. Snijd ondertussen de courgette en de tomaten in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak dit ook een paar minuutjes mee.
  3. Voeg nu het blik gepelde tomaten toe, samen met het runderbouillonblokje, een scheut water, de oregano, tijm en laurierblaadjes. Laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen zonder deksel totdat je een mooie dikke saus hebt.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar met wat peper en zout naar smaak. Serveer dit bij de zilvervliesrijst en de Griekse Kofta.
Notities

Tip! Probeer deze Griekse Kofta ook eens met lamsgehakt in plaats van rundergehakt. Misschien wat moeilijker te krijgen, maar wel nóg lekkerder!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *